My week: 1/2017

När jag började med veckosummeringen i höstas tänkte jag att jag kör den fram till årsskiftet till en början. Så nu har jag funderat fram och tillbaka om jag ska fortsätta eller avsluta “projektet”. Eller kanske bara göra en summering per månad. Eller varje vecka, men med färre bilder än nio. Inte för att det är speciellt svårt att hitta nio bilder i telefon från den gångna veckan, utan mera för att jag tycker det blir mycket upprepning från en vecka till en annan. 

Men å andra sidan är det kul för mig själv att dokumentera vardagen på det här sättet också. Jag har ju aldrig haft en “vardagsblogg” så det här är en liten miniversion av en sådan. Så jag bestämde att jag fortsätter ett tag till i alla fall. Vissa veckor kanske med färre bilder än nio, det återstår att se. På sommaren kan det ibland gå en vecka eller mera utan att jag bloggar något, men veckosummeringsinläggen ska jag i alla fall försöka hinna med även då.

 

1. Det var en kall vecka. Riktigt kall vissa dagar. Jag är inget större fan av vinter och kyla och jag är inte speciellt intresserad av vintersporter eller att vistas utomhus i minusgrader. Men om det är vindstilla och vackert väder kan till och med jag gilla vintern. Den här veckan bjöd på några sådana dagar och vi var ute på flera långpromenader. Blått och fint var det.

2. På jobbet gjorde jag bland annat den här annonsen. HSS Media nyrekryterar igen – den här gången en affärsverksamhetschef. Är du resultatinriktad, kan fatta beslut, har erfarenhet av ledarskap, försäljning och marknadsföring tycker jag du ska ta en närmare titt på annonsen här.

3. Den här bilden är tagen från vår terrass. Huset ni skymtar är till salu just nu. Det är i behov av renovering, men gården är supermysig och lummig och skyddad från insyn från alla håll. Våra barns högsta önskan är att en barnfamilj ska köpa huset så de får fler lekkompisar hit till grannskapet.

4. Under veckans mycket hala promenader konstaterade jag att jag behöver Icebugs för att kunna gå i normal takt i vinter. Svängde in via Stadium en dag, men mina blickar drogs konstigt nog till hyllan med vårens nya Nike-skor. Längtar tills man kan dra på sig dem igen. Och nu suktar jag efter både beige och rosa skor till våren. De här två modellerna har jag sedan tidigare (i andra färger) och de är rena drömmen för fötterna (Tanjun till vänster och Air Max till höger). Min fot är tyvärr inte helt återställd efter förra vårens benbrott, så sneakers är det absolut bästa för mig. Men ja, först ska jag nog investera i Icebugs innan jag börjar fundera på vårskorna…

 

myweek 1 

 

5. Fredagen = trettondag = ledig dag. Då passade vi på att städa bort alla spår av julen – förutom amaryllisarna som fortfarande är fina och ståtliga. Så skönt att ha bort julen inför helgens kalas. Känns alltid lika ljust och fräscht och “rent” när man plockar bort allt extra pynt.

6. På fredag kväll var vi klara med kalasförberedelserna, men konstaterade att vi glömt att köpa popcorn, röda servetter och limsa. Eftersom det var trettondag tänkte jag att allt är stängt, men nej, det var det ju inte. Är lite tudelad till att allt ska vara öppet så gott som varje dag nuförtiden, men just den här dagen var det tur för oss att vi kunde åka en sväng till Minimani just före klockan åtta på kvällen.

7-8. Sen var det kalas då, ja. På lördagen kom Edvins faddrar och idag var det dags för barnkalaset. Vi hade pirattema i år och färgskalan gick i rött, vitt och svart. Det får bli ett separat kalasinlägg lite senare i vanlig ordning. Men för att summera – allt gick bra och roligt hade vi!

9. Avslutar med en lugn och harmonisk bild – precis som den här kvällen har varit. Kalaset var slut vid 17-tiden och efter det har vi gjort absolut ingenting. Nu är klockan snart halv nio och vi har siktat in oss på att barnen ska vara i säng senast då. Dags att svänga dygnet rätt nu när skola och dagis kallar imorgon efter ett långt jullov. (Och hyllan på bilden finns i vår gästtoa – ifall nån undrade över det).

0 gillar
My week

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.