My week: 4/2017

 Söndag kväll och dags för en tillbakablick på veckan som gått.

 

1. Jag brukar alltid få så bra hjälp av er när jag skriver om mina blomsterproblem, så nu får ni hjälpa mig igen. Jag har två Monstera, den ena placerad i vårt sovrum på golvet (väldigt mörkt) och den andra i vårt köksfönster (väldigt ljust). Båda har fått bruna fläckar på bladen. Har googlat men kommer inte fram till vad problemet är. För mörkt, för ljust eller för lite vatten? Eftersom den ena får mycket ljus och den andra betydligt mindre ljus blir jag inte klok på hur jag ska sköta dem för att undvika detta problem. Help!

2. Veckan inleddes med vabbande då Edvin hade hosta och feber. De två första dagarna skötte Anders, sedan tog jag över på onsdag. Som tur är har ingen annan smittats ännu, jag hoppas att vi klarar oss undan. Och jag hoppas också vi slipper influensan i år som annars däckat oss de senaste två vintrarna.

3. Den här vintern måste gå till historien som den halaste någonsin. Och de sämst skötta vägarna någonsin. Att investera i dubbskor just den här vintern var ett mycket smart drag. Den här veckan har jag varit ute så gott som varje dag trots mycket hård blåst och allmänt otrevligt väder. Har man bara bra kläder och bra musik i öronen så glömmer man vädret.

4. Har fuskat med gymträningen alltför länge nu (bara tränat hemma med hantlar), men idag öppnade ett gym i vår lilla by, så kanske jag ska ge gymmandet en chans igen. Känns i alla fall betydligt enklare nu när det finns ett gym på gångavstånd.

5. Det har varit lite si och så med vår traditionella fredagsbea på Svenska klubben på sistone, men den här veckan fick vi ihop ett trevligt gäng från jobbet. Michaela, Kaj, Sofia och Nicke. Perfekt inledning på helgen.

 myweek 4b

 

6. I vårt hus är det sällan tyst, alltid är det någon som streamar sin favoritvideo till tv:n och spelar på full volym. Lyckligtvis har vi alla rätt lika musiksmak och vi fastnar nästan alltid för samma låtar, så det blir inga stridigheter om musikval. Hörlurarna använder jag dock alltid när de andra i huset tittar på Fångarna på fortet och Gladiatorerna (jag avskyr båda dessa program och då lyssnar jag hellre på något annat under tiden). Jag behöver nya lurar nu eftersom de jag har är så otroligt obekväma (för små antar jag). Har ni tips på bra, sköna, snygga och prisvärda hörlurar?

7. På lördagen klädde jag på mig en mönstrad klänning i blått, vitt och rosa. Får alltid lite sommarfeeling av den färgkombinationen, även om klänningen i sig inte är speciellt somrig.

8. Anledningen till klänningsoutfiten var att vi skulle fira vår guddotters 12-årsdag, så det blev en eftermiddag med en massa godsaker och trevligt sällskap. På kvällen svängde vi in till mina föräldrar en stund eftersom vi befann oss i Harrström.

9. Idag har vi mest städat här hemma. Jag tog en paus mitt på dagen och gick en lång promenad. Blåsigt väder idag igen och jag såg inte en enda människa under tiden jag var ute. Själv kunde jag ha gått hur länge som helst, hade mycket bra flow. Dimmigt och vackert var det nere vid stranden.

 

——————————–

 

På tal om musik, så tänkte jag avsluta med en av mina absoluta favoritlåtar. Extremt begåvade, extremt coola Laura Pergolizzi som under namnet LP sjunger helt fantastiska låter. Lost on you är en sån där låt som jag vet att jag aldrig någonsin kommer tröttna på. Lyssnar på den kanske 20 gånger om dagen. 

 

 

Hennes röst är en av de bästa jag någonsin hört och vill ni höra låten live kan ni klicka här. Eller lyssna när hon sjunger Beyonces Halo – helt sjukt! Hoppas innerligt att fler upptäcker hennes talang, hon förtjänar så mycket mera uppmärksamhet än hon hittills fått.

 

 

 

0 gillar
Jobbet My week Vardag

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Sandra Neuman
  29 januari, 2017 at 18:16

  Min monstera har också bruna fläckar på sig, och jag skulle tro att det är den torra inomhusluften som vi har här som orsakat skadan. Speciellt i nybyggda hus tenderar det att vara lite för torr luft för växter. Duscha dem med duschflaska så får de inte fler fläckar. De som redan finns går inte att göra något åt :/

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   29 januari, 2017 at 18:29

   Aha, det kanske kan vara orsaken! Ska testa ditt tips! Tackar!

 • Reply
  Emma
  30 januari, 2017 at 19:48

  Åh, den låten alltså! Den var verkligen magisk. Tusen tack för tipset!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   30 januari, 2017 at 19:50

   Javisst är den! Hon har flera andra bra låtar också, men den här är min absoluta favorit av dem.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.