My week: 52/2016

Det här känns som en väldigt händelserik vecka, när jag både jobbat och hunnit med en hel del roligheter utöver det. Veckan känns faktiskt som en enda fest nu när jag kikar på bilderna.

 

1. På måndag var det annandag jul (känns som en evighet sedan nu) och då åt vi middag hos mina föräldrar. Vi fick bland annat en supergod pepparkakscheesecake till efterrätt. 

2. Otroligt vackra dagar har det varit och vi har gått promenader och åkt sparkstötting. Dagar som dessa gillar jag verkligen vintern! 

3. På onsdag kväll körde vi julafton i repris hos svärföräldrarna när Anders syster var hemma på besök. Det blev både julmat och julklappar igen. 

4. En stor del av veckan har gått åt till kattfunderingar. Som jag kanske nämnde tidigare så har vi börjat fundera på att ta en katt, men eftersom Anders varit allergisk har vi varit lite tveksamma. För några dagar sedan lade jag ut en kattbild på instagram och bad om tips, främst gällande ragdolls eller norska skogskatter. Och jag fick massor med tips – tusen tack för det! Det bästa av allt är att vi har blivit hembjudna till två olika personer som har ragdollkatter – och vi har förstås kärat ner oss totalt i rasen. Så underbara katter med otroligt bra lynne, både gosiga och snälla, men samtidigt lekfulla. Tyvärr har dock Edvin helt oväntat visat tendenser på att vara allergisk, så det var ett bakslag som vi inte hade räknat med. Men vi ger inte upp hoppet ännu, vi ska kika lite på andra raser nu för att se om han även reagerar på dem. Så känner ni någon som har norsk skogskatt eller sibirisk katt – kontakta mig gärna. Eller tipsa om andra raser som kan funka trots allergi. Sen vill jag också skicka världens största kramar till Mikaela och Johanna som bjudit hem oss och låtit oss leka med deras ljuvliga katter!

 

myweek 52w

 

5. Nyårsafton firade vi ganska lugnt med god mat och dryck och några raketer på kvällen. De ursnygga glasen fick Anders i julklapp från jobbet och de heter Intermezzo Satin och kommer från Orrefors. Love them!

6. Sen blev det 1:a januari och jag fick hänga upp min nya kalender som jag beställde från Terese Bast. Har haft hennes kalendrar i många år och jag bara älskar motiven! Brukar återanvända dem till tavlor i barnrummen sen när det är dags att vända blad.

7. 1:a januari innebär också att den här guldklimpen fyller år. Han som var beräknad till 21 december 2010, men föddes på nyårsdagen. Det tog ungefär tre timmar från första värken tills han föddes, så smidigare förlossning än så kan man knappast önska sig.

8. Idag blev det alltså kalas, det första av totalt tre. De övriga två kalasen tar vi nästa helg eftersom den här nyårshelgen inte bjöd på några extra lediga dagar. Mamma gjorde sin supergoda smörgåstårta som hon alltid gör till våra kalas. Vi har just ätit upp resterna som kvällsmat – finns inget godare!

9. Och så här ser dagens 6-åriga födelsedagspojke ut när mamma ber honom posera. Tycker bestämt han ser lite äldre ut än igår! Han påstår i alla fall själv att det känns annorlunda idag än vad det gjorde när han var 5.

0 gillar
My week Vardag

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.