Vaakunas nya temarum

Inlägget är ett kommersiellt samarbete med Original Sokos Hotel Vaakuna i Vasa

 

Idag tänkte jag skriva lite om hotellrum och vad som får mig att välja ett specifikt hotell. För jag är nämligen en ganska kräsen person när det kommer till hotell. Vanligtvis brukar ett hotellrum se ganska identiskt ut oavsett om man befinner sig i Berlin, Stockholm eller Vasa. Man förväntar sig en säng med rena, vita lakan och ett tillhörande badrum. Ganska anonyma rum utan personlighet. Ungefär så tror jag många tänker när de hör ordet hotellrum. 

Eller tänkte. De senaste åren har branschen gått mera mot att hotellvistelsen ska vara en upplevelse i sig. Det är inte längre bara den där sängen med vita lakan, fönster täckta med tjocka mörkläggande gardiner och en neutral färgskala. Nu vill gästerna ha en wow-effekt när de stiger in i rummet. Det ska vara Instagram-vänligt och något som sticker ut ur mängden. 

För mig är faktiskt stilen och inredningen i hotellet en av de viktigaste aspekterna när jag väljer boende, utöver priset och läget förstås. Jag kan googla i flera dagar för att hitta det där unika hotellet som verkligen sticker ut. Lyckligtvis är det fler och fler hotell som snappar upp det här och försöker skapa något unikt och minnesvärt för gästerna. Här i Vasa finns ett hotell som satsat mycket på att förnya sitt koncept under de senaste åren. Original Sokos Hotel Vaakunas samtliga 143 rum är nyrenoverade, de sista blev klara alldeles nyligen. Dessutom finns sex helt unika temarum och i det här inlägget tänkte jag visa bilder från de två nyaste temarummen – MOLN och SKOG.

Psst! Missa inte utlottningen i slutet av inlägget!

 

 

DSC 1185w

 

 

Oj….Wow…det var mina första ord när jag öppnade dörren till Moln-rummet. Jag hade inga speciella förväntningar, annat än det som dörren berättade för mig, så överraskningen var total. Jag stod länge i dörröppningen och bara tog in rummet – färgerna, alla detaljer, känslan. Det var verkligen som att stiga rakt in i ett moln. Magiskt!

 

 

DSC 1236w3

vaakuna2

DSC 1461w3

  

 

Här finns de vanliga elementen som brukar finnas i ett hotellrum – säng, nattduksbord, fåtöljer, skrivbord och badrum. Men utöver det finns det inget som skvallrar om att det är ett hotell. Lakanen är inte de vanliga vita, utan sköna linnelakan i blåa nyanser. Sängen är hög och otroligt bekväm. Och snygga lampor överallt – sådant gillar jag!

 

 

DSC 1248w

DSC 1223w

DSC 1314w

 

 

Och mattorna – stora, vita, fluffiga fårskinn runt hela sängen! “Drömmigt” är nog det rätta ordet här.

 

 

DSC 1444w

 

 

Taklamporna var det första jag lade märke till när jag öppnade dörren – de är som gjorda för ett molnrum. De underbara fjäderlamporna i tre olika storlekar fästa i en ljusblå konstruktion i taket. Jag var övertygad att man anlitat en inredningsbyrå för att inreda rummen, men allt har planerats och designats inhouse. Tillverkningen är också lokal – lokala snickare och lokala företag har varit med och förverkligat visionerna. Tummen upp för det!

 

 

DSC 1434w

 

 

Rummet är beläget på åttonde våningen så man får verkligen den rätta “molnkänslan”.

 

 

DSC 1330w

vaakuna3

DSC 1348ww

vaakuna1

 

 

Badrummet går förstås i samma stil och där är ena väggen täckt av fototapeten med molnmotiv som också återfinns på ytterdörren och bakom sängen.

 

 

DSC 1421w

 

 

Ett helt underbart rum, eller hur?

 

 

DSC 1465w

 

 

Efter att jag sett Moln-rummet var det dags att gå en våning ner till Skogsrummet och även där ger dörren en liten föraning om vad som döljer sig där inne. Men ändå kunde jag inte alls föreställa mig vad som väntade bakom dörren.

 

 

DSC 1168w

 

 

Rummet är till planlösningen identiskt med Moln-rummet, men utseendet i de två rummen är så olika som det bara kan vara, vilket ni kan se på de här detaljbilderna.

 

 

vaakuna4

 

 

Efter att ha sett Moln-rummet var jag väldigt förväntansfull på att se hur man förverkligat skogstemat och det var verkligen samma wow-effekt när jag öppnade den här dörren. Här möts man av en helt annan färgvärld. Mörka nyanser av brunt och grönt. Gedigna material med ruffiga träytor och läder. Likadan matta som i Moln-rummet, fast i mörkbrunt här. Läderlappsfåtöljerna passar perfekt in i rummet och ger en liten designtouch till det annars väldigt ruffa rummet.

 

 

DSC 0797w

DSC 1062w

vaakuna5

 

 

Och sängen – ja, den är utan tvekan rummets blickfång.

 

 

DSC 0812w

 

 

Sängen är inspirerad av en “laavu” (ni vet ett sånt där vindskydd som man kan stöta på ute i skogen). Här är verkligen mysfaktorn på topp!

 

 

DSC 0861w

DSC 1030w2

DSC 0838w

 

 

Eluttag och ett litet nattduksbord finns inbyggda i sängkonstruktionen. Jag är ju ett detaljfreak och mitt inredningsmotto är “it´s all in the details”. Det är nog därför jag gillar de här rummen – allt är så genomtänkt in i minsta detalj. Som papperskorgarna till exempel. Här hade man lätt kunnat ställa in någon standardmodell i plast i båda rummen, men istället har man valt papperskorgar som passar perfekt till stilen. I Moln-rummet skymtade ni en vit metalltunna med lock och här i Skogsrummet en svart papperskorg med trähandtag.

 

 

DSC 0941w

 

 

Skrivbordet är specialbyggt av rejäla träskivor och bakom dörrarna gömmer sig minibaren och kassaskåpet. 

 

 

DSC 1134w2

 

 

Även här pryds badrumsväggen av samma motivtapet som på ytterdörren. Här gillar jag speciellt lamporna som är infällda i en grov stock som är upphängd med en kedja. Spegeln med rustik träram blir pricken över i.

 

 

badrum

 

 

Det är precis det här jag skrev om i början – att våga ha en egen stil som gör att man sticker ut ur mängden. Inte svårt att förstå varför Vaakuna är det hotell i Vasa som fått de högsta poängen och den bästa feedbacken av gästerna. Jag är så imponerad av idérikedomen och utförandet i de här rummen och jag hoppas verkligen vi får se mera nytänk i den här stilen inom hotellbranschen i framtiden.

 

TÄVLING – VINN EN HOTELLÖVERNATTNING

Visst vore det drömmen att få tillbringa en natt i ett av dessa rum? Nu har du chansen att vinna en övernattning för två personer i Moln- eller Skogsrummet. Kommentera det här inlägget och skriv vilket av rummen du skulle vilja bo i och varför du valde just det rummet. Tävlingen pågår till fredag 3.2 kl 12.00.

 

Vill ni kika på de andra temarummen så kan ni klicka här och scrolla längst ner på sidan. Där kan ni se bilder från Skärgårdsstugan, Norrskärsrummet, Vasa-rummet och Ateljé-rummet. Den röda tråden för alla temarum är ”skärgårdsstil med en modern tvist”, vilket betyder att man tagit avstamp i den kringliggande naturen och omgivningen, men ändå gjort det till rum som andas 2017. 

 

Här kan ni läsa mera om hotellet och boka rum

Original Sokos Hotel Vaakuna
Rewell Center 101, Vasa
sales.vaasa@sokoshotels.fi
tel. 020 780 88 00

0 gillar
Hotell Samarbete

Du Kanske Också Gillar

148 Kommentarer

 • Reply
  Antti
  26 januari, 2017 at 09:01

  Skogen! Molnhelheten känns oerhört dammsamlande, även om jag knappast är någon allergiker….

 • Reply
  Joni
  26 januari, 2017 at 09:11

  Molnen helt klart, de vore ju super avkopplande eftersom uppe bland molnen kan ingen nå mig 🙂

 • Reply
  Sara
  26 januari, 2017 at 09:12

  Jag och min man drömmer om att få sova en låååång och oavbruten natt ens en enda gång före vårt fjärde barn föds (om nio veckor!) – tyvärr lyckas det inte här hemma (pga befintliga barn & helknäppa katter). Men i molnet … åh!

 • Reply
  Ida
  26 januari, 2017 at 09:30

  Molnrummet utan tvekan! Inte för att jag inte gillade skogsrummet, men molnrummet känns så otroligt fräsht och avslappnande. Där skulle jag sova gott!

 • Reply
  Malisa
  26 januari, 2017 at 09:33

  Min man är väldigt kräsen när det kommer till hotell och tyvärr har det varit pinsamt varje gång vi har behövt hotell i Österbotten. Nu har vi i alla fall möjlighet att få ett vettigt rum! Trots att molnrummet känns luftigare så skulle jag önska skogsrummet för det rummet gav mig mer wow-känsla. Jag drömmer om en friluftshelg, tror tyvärr inte vi kommer att komma dit, men en natt i skogsrummet skulle vara ett bra substitut.

 • Reply
  Linn
  26 januari, 2017 at 09:35

  En hotellnatt i molnrummet skulle jag vilja ge till min sambo( och mig själv). Bara för att han är den finaste människan som finns. Vardagen är allt annat än att sväva på moln när vi båda jobbar hårt. Men han är värd alla moln i världen.

 • Reply
  Emma
  26 januari, 2017 at 09:48

  Molnrummet känns vårigt som somrigt, så jag väljer det! Skogsrummet skulle passa mera på hösten/vintern tänker jag.

 • Reply
  Sofia
  26 januari, 2017 at 09:48

  Molnen förstås! Skulle troligen bara ligga där och flyga!

 • Reply
  Sophia
  26 januari, 2017 at 09:53

  Efter snart två år utan sömn med ett barn som inte riktigt fattat grejen med nattsömn så kan jag och min man bara (dag)drömma om en ostörd natt i ett hotellrum uppe bland molnen! ☁️☁️☁️☁️ Det skulle vara så himla (!) avkopplande. ?

 • Reply
  Helena
  26 januari, 2017 at 09:54

  Skulle gärna överraska min man med en övernattning i skogsrummet på vår 20-åriga bröllops dag. Min man gillar att jobba i skogen och är jägare så det här rummet skulle passa oss perfekt?

 • Reply
  Ida
  26 januari, 2017 at 09:59

  Molnrummet – längtar efter en hel natts sömn utan små tassande barnfötter som väcker en.. Ah den drömmen!

 • Reply
  Jenny
  26 januari, 2017 at 10:03

  Eftersom jag inte lyckades övertala min man att tälta i somras så kunde skogsrummet vara ett första steg i den riktningen ?!

 • Reply
  J
  26 januari, 2017 at 10:06

  Som gammal scout blir jag alldeles lyrisk över tanken att övernatta i skogdrummet! Är litet för bekväm av mig för att ta med mej bebis till en äkta laavu men på ett hotell… gärna!

 • Reply
  Anna
  26 januari, 2017 at 10:13

  Jag och min man skulle sova så gott i molnrummet. Vi skulle behöva en paus från den hektiska vardagen med renovering och gråtande barn på nätterna… 😉

 • Reply
  Malin
  26 januari, 2017 at 10:23

  Jag skulle vilja övernatta med min sambo i skogen. Han med sin militärbakgrund älskar att sova i skogen och det här skulle vara en underbar överraskning! I maj skall vi dessutom på barnfritt bröllop till Åbo och skogsrummet skulle vara pricken över iet 😉

 • Reply
  Nilla
  26 januari, 2017 at 10:28

  Molnrummet, gillar att flyga bland molnen och drömma. Tyvärr något man inte alltid har tid med.

 • Reply
  monica
  26 januari, 2017 at 10:38

  Jättefina rum båda två. "Tyvärr" så påminner molnväggen så mycket om Cumulus-hotellkedjan….Sen funderar man ju lite över skinnmattorna, hur hygieniska och lättstädade är dom? Men gärna har jag hemma en sån matta:)

 • Reply
  Camilla
  26 januari, 2017 at 10:44

  Skogsrummet alla gånger, såå många fina detaljer som jag så gärna skulle vilja inspireras av i verkligheten.

 • Reply
  Kristina
  26 januari, 2017 at 11:09

  Molnrummet! Så mysigt och luftigt rum med känsla av att man faktiskt svävar bland molnen. Älskar lamporna och mattorna. ?

 • Reply
  Jessica
  26 januari, 2017 at 11:13

  Jamen, skogsrummet helt klart! Molnen är också jättefina men jag känner direkt lugn och harmoni när jag ser på bilderna av skogsrummet. Skulle va helt klart en upplevelse att sova på hotell men i skogen… 😉

 • Reply
  sara
  26 januari, 2017 at 11:15

  Pilvihuone, huone on ihanan valoisa ja 'pehmoinen' kuin pilvenhattara…

 • Reply
  Camilla
  26 januari, 2017 at 11:21

  I molnrummet skulle jag gärna övernatta.Min man som jag skulle ta med skulle säkert välja skogen 😉

 • Reply
  Bella
  26 januari, 2017 at 11:26

  Vilka underbara hotellrum och vilken wow-känsla båda rummen förmedlar! Jag skulle nog välja molnrummet pga dess ljusa, fräscha färger, snygga detaljer och för att det förmedlar ett sånt lugn. Jag skulle överraska min sambo med en hotellövernattning i det lyxiga molnrummet 🙂

 • Reply
  Michaela Finne
  26 januari, 2017 at 11:31

  Alltså vilket uuunderbart inlägg!! Jag vill vara med och tävla om molnrummet, eftersom jag alltid drömt om att sova under såna där puffiga lampor. Ja, och så vill jag se den vackra molnväggen IRL. Åhh, så fint det där rummet var. Hoppas på tur! 😉

 • Reply
  Ann-Sofie
  26 januari, 2017 at 11:39

  Jag älskar skogen, men inte myrorna och myggen som brukar komma på köpet med naturupplevelsen. En övernattning i skogsrummet skulle vara en kompromiss precis i min smak!

 • Reply
  Lena
  26 januari, 2017 at 11:40

  Som småbarnsmamma skulle detta vara lyx.Skulle vara helt underbart att sova bland molnen.

 • Reply
  Petra
  26 januari, 2017 at 11:45

  Skogen! Skulle vara ljuvligt och helande att sova i ett sånt rum efter en tid av ångest. Naturen ger ro. Fina rum och fina bilder!

 • Reply
  TH
  26 januari, 2017 at 11:48

  Min sambo och jag trivs och kopplar av när vi får röra oss i skog och mark, så jag hoppas vi vinner en övernattning i skogsrummet.

 • Reply
  Anne
  26 januari, 2017 at 12:03

  Min man gillar att hugga i skogen så väljer skogsrummet 🙂

 • Reply
  Ylva
  26 januari, 2017 at 12:16

  Skogsrummet! Jag är en person med fötterna stadigt på marken, andra får ha huvudet i molnen 🙂

 • Reply
  mk
  26 januari, 2017 at 12:17

  Skulle gärna övernatta i skogsrummet med min sambo. Vi är båda gamla scouter som tidigare sovit gott i laavun men månne inte vi skulle sova ännu bättre i detta rum.

 • Reply
  Sara
  26 januari, 2017 at 12:21

  Fastän jag bor i Vasa så skulle det kännas otroligt lyx att spendera en natt i skog hotellrummet 🙂 Är själv en människa som spenderar mycket tid i skogen.

 • Reply
  Camilla
  26 januari, 2017 at 12:23

  Älskar molnrummet! Det skulle bli en perfekt överraskning för min syster som snart skall gifta sig. Jag är hennes brudtärna och skulle gärna övernatta där tillsammans med henne natten innan bröllopet 🙂

 • Reply
  Sofia
  26 januari, 2017 at 12:34

  Jag skulle gärna överraska min sambo som snart fyller år med en övernattning i skogsrummet eftersom han tycker så mycket om tälta o vara i skogen, o tyvärr har inte jag riktigt nappat på friluftslivet så… detta skulle vara uppskattat för oss båda 🙂

 • Reply
  Anna
  26 januari, 2017 at 12:55

  Skogsrummet skulle jag välja, båda rummen är jättefina men skogen har alltid gett mig ett alldeles speciellt lugn.

 • Reply
  Lotta
  26 januari, 2017 at 12:58

  Skogrummet ser så mysigt ut, där skulle jag gärna sova en natt!

 • Reply
  Karin
  26 januari, 2017 at 13:09

  Skogen skulle vara perfekt för vår första barnfria natt sen vi blev tre. ???

 • Reply
  Camill
  26 januari, 2017 at 13:14

  Båda rummen är otroligt fina men jag skulle välja skogsrummet. Främst kanske för att min sambo inte är så förtjust i blått och jag tror han skulle trivas bättre i skogen 🙂

 • Reply
  Caroline
  26 januari, 2017 at 13:17

  Skogsrummet ser häftigt ut, där skulle man gärna sova. Både jag och min sambo tycker om att tälta, men tyvärr är det lite väl kallt just nu för att sätta upp tältet. En natt i detta rum skulle säkert kännas som att sova i skogen, bara lite mera bekvämt. Skulle också vara intressant att ta sig en närmare titt på rummet, där fanns ju så många fina trä-detaljer :).

 • Reply
  Victoria
  26 januari, 2017 at 13:29

  Wow, skogsrummet var ju jättesnyggt! Jag gillar egentligen inte puttenuttigt inredda rum, så skogsrummet kändes riktigt spännande och unikt – där skulle jag nog välja att bo! 🙂

 • Reply
  Jenny
  26 januari, 2017 at 13:34

  Jag skulle jubla av lycka om jag sku få tillbringa en natt i molnrummet med min man. Efter X år av sömnlösa nätter skulle en natt i molnrummet klassas som himmelriket 🙂

 • Reply
  AK
  26 januari, 2017 at 13:44

  Jag skulle gärna prova på skogsrummet. Jag vill gärna vinna övernattningen eftersom Vaakuna var min första kontakt med arbetslivet när jag praktiserade med att städa hotellrum där.

  Jag avlastade dem gratis och nu får de gärna avlasta mig istället 🙂

 • Reply
  Johanna
  26 januari, 2017 at 14:10

  Skulle definitivt välja skogsrummet, så fridfull färgskala och fin helhet!

 • Reply
  Madelaine
  26 januari, 2017 at 14:11

  Jag skulle gärna överraska min man med en natt i skogsrummet på vår jubileums dag nu i Februari ♡ Båda drömmer om en stockstuga och i skogsrummet kan vi ju alltid drömma 😀

 • Reply
  Linda Mäkinen
  26 januari, 2017 at 14:12

  Skogsrummet helt klart, när både jag och mannen trivs att vara i skogen. Skulle vara perfekt att få en liten get-away från vardagen 🙂

 • Reply
  Petra
  26 januari, 2017 at 14:17

  Jag skulle gärna sova med min sambo i skogsrummet. Det är väl det närmaste att sova i skogen som jag kan tänka mig… 😀 Vi skulle verkligen uppskatta en natt utan barn och rummet ser så inbjudande ut!

 • Reply
  Mck
  26 januari, 2017 at 14:24

  Molnen! Avkopplande med moln och gillar blått.

 • Reply
  Sofia
  26 januari, 2017 at 14:33

  Kan int va sant!för en timme sen satt jag och kolla på "vanliga" hotellrum, tänkte överraska sambon med övernatting. MEN skogsrummet skulle va pricken över i:et, sambon älskar att vara i skogen och jaga!vilken överraskning han skulle få när han öppnar dörren och ser detta?

 • Reply
  Josefine
  26 januari, 2017 at 14:36

  Min sambo är en friluftsmänniska som helst skulle övernatta i skogen när vi reser. Själv är jag som du – googlar hotell i timmar för ett hitta det perfekta 🙂 Skogsrummet skulle iaf nästan vara en kompromiss för oss två 😉

 • Reply
  Sara
  26 januari, 2017 at 14:49

  Skogsrummet! Jag älskar att övernatta i skogen, men min sambo gillar det inte alls. Dethär sku ju vara bästa kompromissen!

 • Reply
  Gunilla
  26 januari, 2017 at 15:04

  Båda rummen är verkligen fina men efter en stunds funderande vinner skogen. Att få sova bekvämt "ute i skogen" och inspireras av den unika, rustika och vackra inredningen vore toppen!

 • Reply
  Viktoria
  26 januari, 2017 at 15:14

  Skogsrummet skulle vara en perfekt kompromiss för mig och min sambo. Han gillar anspråkslöst villaliv, medan jag avskyr när man inte har tillgång till rinnande vatten. Det här skulle alltså vara det bästa av två världar 😀

 • Reply
  lena
  26 januari, 2017 at 15:14

  Skogsrummet?. Min man är jägare och vi tycker om att vistas i naturen. Drömmer om att bygga en "laavu" nånstans!

 • Reply
  Helen
  26 januari, 2017 at 15:27

  MOLN rummet såklart! Komma bort från verkligheten en stund och enbart flyta bland molnen med min bästa vän! Drömmen!

 • Reply
  Åsa
  26 januari, 2017 at 15:54

  Jag vill sväva bland molnen, moln rummet är helt klart min favorit!

 • Reply
  Ann-Sofi
  26 januari, 2017 at 16:41

  Ingen campare annars men i skogen rummet skulle det lyckas bra!

 • Reply
  SB
  26 januari, 2017 at 16:47

  Jag skulle välja Skogsrummet. Älskar lugnet man får i skogen.. Längtar till våren och ljuset då man kan vandra runt i skogen med hunden i timmar. (mörkt då jag åker till jobbet, mörkt då jag åker hem). Skulle dock inte ta med gubben eller hunden utan en vän och ha välförtjänt egentid med henne! 🙂

 • Reply
  ida
  26 januari, 2017 at 16:50

  Skulle välja skogsrummet. Påminner om när man var med i scouterna och sov ute på hajk. Sen skulle jag givetvis snatta fina inredningsideer också ?

 • Reply
  Elli
  26 januari, 2017 at 16:56

  Såå härliga rum! Jag skulle välja molnrummet 🙂

 • Reply
  Julia Holmqvist
  26 januari, 2017 at 17:09

  JA! Jag skulle välja skogsrummet och sitta i de ljuvliga lädersofforna, beställa upp take away och gotta mig i all fin inredning. Samt sova som en ängel i sängen.

 • Reply
  Marika
  26 januari, 2017 at 17:32

  Molnrummet utan tvekan, det ser så mjukt och inbjudande ut.

 • Reply
  Rebecka
  26 januari, 2017 at 17:41

  Molnrummet ser så otroligt avkopplande ut! Dessutom älskar jag blått. Jag skulle ta min sambo med, senast vi övernattade på hotell var för 7 år sedan så det skulle vara på tiden, haha.

 • Reply
  Jen
  26 januari, 2017 at 17:48

  Skogsrummet såg ju nog för trevligt ut, och passar sambon som e jägare. Båda trivs vi i naturen.

 • Reply
  Marcus
  26 januari, 2017 at 17:49

  Skogsrummet, för jag gillar att vara i naturen å få en sån känsla på ett hotellrum.

 • Reply
  EK
  26 januari, 2017 at 18:07

  Skogrummet helt klart. Bara av att se bilderna känner jag doften av skog i näsan. Åh den ljuvliga skogsdoft av mossa och tall.

 • Reply
  Sarah
  26 januari, 2017 at 18:11

  Skogsrummet ser såå mysigt o ombonat ut. Där skulle jag kunna ta det riktigt lugnt. ?

 • Reply
  Ann-Sofi
  26 januari, 2017 at 18:11

  I skogsrummet skulle jag sova bättre.

 • Reply
  Monica
  26 januari, 2017 at 18:22

  Skulle vara så underbart att sova i molnen!

 • Reply
  Susanne
  26 januari, 2017 at 18:31

  Skogsrummet väljer jag. Fina båda två, men man måste ju välja…

 • Reply
  Nadja
  26 januari, 2017 at 18:34

  Ja tack gärna; en hotellnatt sitter aldrig fel! Jag skulle välja molnrummet, mest för att tanken på nytvättade linnelakan och moln-lamporna tilltalar mig så mycket! Jag skulle gärna boka in rummet lagom tills jag och sambon gifter oss i sommar. Det kostar ju en slant att ställa till med bröllopsfest, så att lägga våra sista sparade slantar på en hotellnatt i samma stad vi bor i, tror jag inte sambon skulle gå med på. Men vad vore inte bättre än att spendera första natten som gifta "som på moln"!? 🙂

 • Reply
  Katja
  26 januari, 2017 at 18:53

  Skulle vara underbart att överraska min man med en hotellövernattning i molnrummet. Varje vecka tillbringar han tid på tråkiga hotellrum och flygandes i luften bland molnen. Att få uppleva egentid tillsammans i ett så mysigt rum, skulle vara något helt annat än vår vardag! Håller tummarna 🙂 !

 • Reply
  Kim
  26 januari, 2017 at 19:29

  Molnrummet. Ser oerhört avslappnande ut.

 • Reply
  Christina
  26 januari, 2017 at 19:49

  Skog rummet, så behöver man inte gå ut i kylan på haike utan kan haika inomhus med de luxe istället 🙂

 • Reply
  Tina
  26 januari, 2017 at 20:12

  För att på nått sätt tillmötesgå min andra hälft som önskat att vi skulle övernatta i skogen är en natt i skogsrummet en fin kompromiss ?

 • Reply
  Petra
  26 januari, 2017 at 20:14

  Molnrummet! Skulle vara lyxigt att få en hotellnatt innan besis nummer 3 kommer i maj.

 • Reply
  Pia
  26 januari, 2017 at 20:20

  Vill sova i skogen, ser så mysigt ut med en liten koja 🙂

 • Reply
  Johanna <3
  26 januari, 2017 at 20:26

  Absolut molnrummet! Fräscht, friskt och luftigt. Passar oss som jobbar hårt som företagare och fyrabarnsfamilj 🙂

 • Reply
  NinaH
  26 januari, 2017 at 20:35

  Skogenrummet ser mysigt ut! Lite getaway med mannen skulle sitta fint.

 • Reply
  Linda
  26 januari, 2017 at 20:42

  Molnrummet. Har inte varit på tumanhand med mannen före barnen kom. Vi är så värda en natt i Vasas nyaste rum!

 • Reply
  Camilla
  26 januari, 2017 at 20:49

  Vilka fina rum!! Skogs rummet skulle jag nog välja, otroligt mysigt och fina detaljer. En natt på tumis med sambon skulle inte sitta fel nu före vår bebis kommer och det blir dåligt med sömn.

 • Reply
  Helen
  26 januari, 2017 at 20:56

  Vi firar 20-årig bröllopsdag till sommaren. Vore inte helt fel med övernattning i molnrummet…

 • Reply
  Cecilia
  26 januari, 2017 at 20:58

  Oj, en natt uppe bland molnen med min man. Vilket ljuvligt avbrott i den just nu väldigt hektiska vardagen med sjukhusbesök, jobb och stress. Uppe bland molnen skulle vi kunna trycka på pausknappen en stund och njuta!

 • Reply
  Linda
  26 januari, 2017 at 21:06

  Skogsrummet, för upplevelsens skull!

 • Reply
  Jenny
  26 januari, 2017 at 21:15

  Jag skulle välja skogsrummet. Det är inrett med inlevelse och ett skogsrum passar ju utmärkt som tema i ett finskt hotell. Lyckat! Det börjar vara allt för länge sen man var på tumis utan barnen, så jag hoppas, hoppas på vinst!

 • Reply
  Carina
  26 januari, 2017 at 21:54

  Jag skulle välja skogsrummet. Min sambo fyller snart jämna år, så skulle sitta perfekt.

 • Reply
  Julia
  26 januari, 2017 at 22:12

  Molnrummet! Rummet är inrett i superfina färger, sådana som jag skulle kunna tänka mig ha i mitt eget sovrum. Inspirerande. Tummen upp för Vaakunas satsning på dessa speciella hotellrum!

 • Reply
  Linda L
  26 januari, 2017 at 22:26

  Vilka härliga rum! Jag skulle välja molnrummet och bädda ner mig ett dygn och bara njuuuta 😉

 • Reply
  Camilla
  26 januari, 2017 at 22:36

  Wow! Önskar verkligen en natt bland molnen! Har länge planerat att vi skulle behöva unna oss en hotellnatt men det blir inte av. Skulle gärna överaska min man med en hotellövernatting!

 • Reply
  Jessica
  26 januari, 2017 at 22:58

  I molnrummet ? man blir ju glad bara av att se på bilderna. Vilken upplevelse det skulle vara att sova bland molnen och känna sig lätt som en fjäder.

 • Reply
  Sandra
  26 januari, 2017 at 23:17

  En natt i skogsrummet tillsammans med min man skulle sitta fint! Gillade den ruffa inredningen 🙂

 • Reply
  Sandra
  27 januari, 2017 at 00:30

  Snyggt! Det skulle verkligen va skönt att få va i skogen utan älgflugor en gång!!

 • Reply
  LillMorran
  27 januari, 2017 at 06:01

  Skogen. Härliga Finland har härliga skogar. Du får bo i skogen, utan att få barr i rumpan! 🙂

 • Reply
  Anette Hyöty
  27 januari, 2017 at 07:22

  Skogsrummet. Sonen skulle gilla.

 • Reply
  Maria
  27 januari, 2017 at 07:29

  Båda rummen är jättefina men skulle nog välja skogsrummet, föredrar mera mörka färger. Och grönt är skönt:-)

 • Reply
  Annika
  27 januari, 2017 at 09:56

  En natt i fluffiga Moln-rummet och jag skulle känna mig svävande och lättare. Väntar andra barnet snart och jag och sambon kunde få en mysig natt och tumis-tid ännu.

 • Reply
  Pammy
  27 januari, 2017 at 11:23

  Skogsrummet är som gjort för min älskling och mig! Han har aldrig besökt Vasa tidigare, jobbar med skog och en natt på Vaakuna skulle vara en härlig överraskning och ett fint sätt att få honom att bli förtjust i min stad.

 • Reply
  Camilla F
  27 januari, 2017 at 14:59

  Skogsrummet tilltalade överlägset! Eftersom att min mans och mitt andra hem är skogen och sjön. Fick direkt känslan av trygghet och värme! Vore omväxlande kul att få sova i en underbar hotellsäng ist för vinskyddet under våra vandringsfärder 😉

 • Reply
  Ida
  27 januari, 2017 at 15:01

  Så vackra rum! Jag väljer skogen eftersom det är vårt allas hem ursprungligen. Ett sätt att gå tillbaka till (träd)rötterna. Som att sova ute men ändå inomhus. Ett riktigt finlandsrum.

 • Reply
  Sofia
  27 januari, 2017 at 15:27

  Helt klart molnrummet. Skulle gärna unna min man (och mig själv) en natt i det vackra rummet och speciellt i den fantastiska sängen.

 • Reply
  Linda S
  27 januari, 2017 at 20:51

  Skogrummet skulle jag välja, eftersom skogen ligger speciellt min sambo varmt om hjärtat. Bästa jobbet för honom är när han får vara ute i skogen.Tänk vilken rolig present att ge till honom att få övernatta i skogrummet. Samt att vi skulle få ett dygn tillsammans utan barn. Bara få njuta av varandras sällskap.

 • Reply
  Sela
  27 januari, 2017 at 21:19

  Skärgårdsrummet är min favorit. "Grottkänsla" och väldigt ombonat. Till och med trasmattor på golvet!

 • Reply
  Linda
  27 januari, 2017 at 21:39

  Helt klart är det i skogsrummet som jag vill tillbringa en mysig natt med min kära sambo. Det skulle vara en fin överraskning där jag kan tacka honom för allt han gör för mig!

 • Reply
  Annica nilsson
  28 januari, 2017 at 12:14

  Skogen för jag har en pojkvän som älskar allt som har med naturen att göra. Så det skulle vara perfekt och tillbringa natten där med honom..

 • Reply
  Gunnar Rurling
  28 januari, 2017 at 12:31

  Min fru är min Ängel och en natt med henne på molnen vore en dröm för oss

 • Reply
  Sara Rosendahl
  28 januari, 2017 at 16:57

  Skogsrummet, utan tvekan. Båda rummena är jättefina, men tycker den där laavun är pricken över iet! Jag är nog för feg för att övernatta i skogen på riktigt, men i skogsrummet kunde man ju drömma sig bort lite. 🙂

 • Reply
  MarieJ
  28 januari, 2017 at 17:41

  I skogsrummet för att min man älskar skogen.

 • Reply
  Pia
  28 januari, 2017 at 18:15

  I Molnrummet skulle jag gärna vilja tillbringa o sväva bland molnen en natt med min man.

 • Reply
  Marianne
  28 januari, 2017 at 19:49

  Molnrummet! Tänk att få sova högt bland molnen

 • Reply
  Amanda
  28 januari, 2017 at 20:43

  Molnrummet tog mej direkt med storm, vilken härlig idé! Skulle gärna vilja överraksa min pojkvän med en natt i molnrummet för att vi älskar att resa och flyga just ovanför molnen, men tyvärr räcker inte hans studiestöd till för resor och jag har sämre med semester när han har självstudieledigt 😉
  hoppas på att snart få vakna upp bland molnen 😉

 • Reply
  Monica Fredriksson
  28 januari, 2017 at 20:59

  En perfekt 25-års present till min skogstokiga dotter 🙂

 • Reply
  Mari
  28 januari, 2017 at 21:14

  Oj vilka hotellrum! Jag vill bo i molnrummet!

 • Reply
  Åsa H
  28 januari, 2017 at 23:06

  En natt på hotell,
  ska spenderas horisontell !
  Småbarnsföräldrar vill sova,
  ostörd sömn är en gudagåva !
  Ute i skogen vill jag bo,
  kanske kan jag där få lugn och ro !

 • Reply
  Eva
  28 januari, 2017 at 23:53

  Skogsrummet skulle jag välja, färgerna och temat är väldigt jag.

 • Reply
  Jenny
  29 januari, 2017 at 09:14

  Molnrummet var fint men eftersom jag fullkomligt älskar skogen väljer jag förstås skogsrummet. Allt känns väldigt naturnära och fint, det skulle vara en trevlig överaskning att få sova i skogsrummet och koppla bort från studierna.

 • Reply
  Nina Överholm
  29 januari, 2017 at 11:07

  Härligt med temarum! Jag älskar unika hotell och hotellrum. Jag skulle gärna övernatta i molnrummet. Jag tror man drömmer sött där!

 • Reply
  Nad
  29 januari, 2017 at 14:32

  Skogsrummet, det ser mysigast ut.

 • Reply
  Anne
  29 januari, 2017 at 16:45

  Skogen, absolut! När man inte vågar sova i en riktig skog eftersom man saknar alla scoutgener 🙂

 • Reply
  Elenor
  29 januari, 2017 at 17:03

  Åhh, jag skulle bli överlycklig att få bo i molnrummet och jag skulle bjuda med mina älskade barnbarn och så skulle vi bara mysa, prata, umgås och ha det lite så där lyxigt och annorlunda när mormor kom på besök till Vasa:)

 • Reply
  Heidi
  29 januari, 2017 at 17:10

  Skogsrummet är helt i min smak! Skulle sitta fint med en hotellövernattning nu!

 • Reply
  Ronja
  29 januari, 2017 at 18:58

  Helt klart skogsrummet, molnrummet kändes lite rörigt för min smak medan skogsrummet kändes väldigt lugnande och avkopplande.

 • Reply
  Patricia T
  29 januari, 2017 at 19:27

  Wow verkligen annorlunda och rolig ide, molnrummet vore verkligen en dröm att få sväva bland molnen dessutom härligt och avslappnande med den blåa färgen 🙂

 • Reply
  Mia H
  29 januari, 2017 at 20:00

  Skogsrummet helt klart. Känns så skönt att vara i naturen

 • Reply
  Alice
  29 januari, 2017 at 20:03

  Gärna skulle man ju pröva på båda två, så svårt att välja. Molnrummet blir det ändå, för att jag vill ha det ljust nu efter vintern! Ser luftigt och härligt ut, där skulle man säkert kunna koppla av ordentligt!

 • Reply
  Cecilia
  29 januari, 2017 at 22:03

  Skulle ta med mig min sambo och övernatta i skogsrummet! Perfekt att få en tumisnatt utan storebror före den nya bebisen anländer 🙂

 • Reply
  Jenny
  29 januari, 2017 at 22:33

  Jag väljer molnrummet, utan tvekan. Bilderna får mig att känna mig lätt i själen. Tror att det skulle kännas likadant att sova en natt i rummet; inga sorger och problem, bara ett lätt sinne där man svävar omkring bland molnen. 😉

 • Reply
  Mikaela
  30 januari, 2017 at 13:53

  Jag skulle välja molnrummet, känns riktigt fräscht och nytt! Är säker på att vi skulle få en riktig god natts sömn 😀

 • Reply
  Henrik B
  30 januari, 2017 at 17:39

  Himlen känns nära,
  där jag sover med min kära !
  Till sjunde himlen (+ 1) åker vi,
  om vi vinnarna skulle bli ?
  Vi får njuta hela natten,
  men om vi checkar ut vete katten !

 • Reply
  Matilda
  30 januari, 2017 at 19:30

  Molnrummet ser drömmigt ut, skulle vara skönt att få spendera årsdagen med sambon där och njuta 🙂

 • Reply
  Ellinor
  30 januari, 2017 at 20:23

  Skogsrummet! Så mysigt och rustikt. Gillar speciellt "taket" över sängen 🙂

 • Reply
  Jeanette
  30 januari, 2017 at 20:24

  Skogsrummet! Perfekt med kombinationen att få tillgång till skogen i staden.

 • Reply
  Petra
  30 januari, 2017 at 20:38

  Skogsrummet,helt klart! Jag och sambon har haft en lite tuffare tid bakom oss. Så att få ladda batterierna med hotellövernattning skulle sitta fin-fint!

 • Reply
  Pia
  30 januari, 2017 at 22:17

  Moln rummet fastnade jag för , ser ljuvligt ut ..speciellt då vi sover i en skrubb numera . Gav bort vårt sovrum åt dottern.. sambon skulle dock älska skogsrummet..jägare som han är .

 • Reply
  Nina
  30 januari, 2017 at 22:24

  Molnrummet, för ljusets skull och känslan av att drömma sig bort…

 • Reply
  Marie Larsson
  31 januari, 2017 at 12:48

  Som flitig läsare av bloggar på Sevendays och särskilt denna
  kan tävlingen inte gå mig förbi, det ska jag villigt erkänna.

  För det första har jag aldrig varit i vårt grannland i ost
  även om jag till resmålet känner både nyfikenhet och lust.

  För det andra skulle jag få chans att med min syster få resa
  våra tillfällen när vi ses är allt för glesa.

  Liven är upptagna på vars ett håll
  att ses oftare var vår nyårsparoll!

  I skogsrummet skulle vi få vila och energi
  och komma hem helt lugna inuti.

  Rummet är så snyggt att man nästan dör
  en natt i skogskojan gör en på bästa humör!

 • Reply
  Minna
  31 januari, 2017 at 18:11

  Skogsrummet! Speciell känsla, fridfullt.

 • Reply
  Sofia Eriksson
  31 januari, 2017 at 23:16

  Jag hade valt skogsrummet för jag tror min sambo skulle uppskatta det mest, och vinner jag tänker jag bjuda med honom för att fira hans födelsedag där. 🙂

 • Reply
  Linda
  1 februari, 2017 at 11:08

  Vi har utrensning i skåpen här hemma,
  Och jag har lovat döttrarna en och annan femma,
  Om de sorterar sina kläder och skänker bort.
  man behöver inte 10 av varje sort.
  Själv försöker jag föregå med gott exempel
  och försöker på så sätt göra hemmet till ett lugnade tempel.

  Än är vi inte riktigt där,
  Och fast hemmet är oss så kär
  ..
  Så skulle vi gärna med bilen gasa,
  för att sova på molnrummer i vackra Vasa!


  Vackra bilder på rummen! Gillar din blogg mycket,och det säger jag INTE för att det är utlottning på gång.

 • Reply
  Michaela
  1 februari, 2017 at 12:47

  Jag skulle gärna bo i båda, men eftersom jag tänkte ta med min äkta hälft som är storjägare skulle jag ändå välja skogsrummet. Det ser så mysigt o rogivande ut! Skulle va en toppen present till honom!

 • Reply
  Fredrika
  1 februari, 2017 at 18:43

  Jag skulle vilja ta med min vän till Molnrummet då hon är en ängel och alltid ställer upp samt att hon har haft det jobbigt nu på senaste så det skulle vara fint att ta med henne till "himlen".

 • Reply
  Susanna
  1 februari, 2017 at 21:43

  Efter ett väldigt jobbigt år med bland annat dödsfall i familjen strax före vårt bröllop och ett halvt år som särbo p.g.a. jobbsituationer skulle det vara skönt att tillsammans med min man få fira vår första bröllopsdag med hotellnatt. Eftersom jag är gammal scout och min man också är naturvän skulle jag välja skogsrummet.

 • Reply
  Jenni nalanpes
  1 februari, 2017 at 22:19

  Oj så svårt val ! Mysfaktorn i skogsrummet är dock mera vi men molnrummet e ju avslappningsrum deluxe ! Ickepickepö skogen sku jag ta min man till på date !

 • Reply
  Camilla
  2 februari, 2017 at 08:30

  Molnrummet! Vem vill inte sova bland molnen? Perfekt födelsedagspresent till min man!

 • Reply
  Caroline
  2 februari, 2017 at 11:13

  Skogsrummet hade jag velat överraska min man med på hans födelsedag. Så jordnära och mysigt?

 • Reply
  Pilvi
  2 februari, 2017 at 13:55

  Om man heter Pilvi så är det ingen tvekan om att man vill övernatta i Pilvi-rummet 🙂

 • Reply
  Isabel Löfgren Roberts
  2 februari, 2017 at 14:49

  Så svårt att välja mellan himmel och jord i era fantastiska rum… Men en natt bland molnen i moln-rummet, där jag och min respektive kan drömma oss bort från vardagens stress i lyx och välmående, skulle helt klart vara en boost för kropp och själ!

 • Reply
  Afrodite/Cleopatra
  2 februari, 2017 at 16:53

  Skogsrummet är alldeles för mörkt för min smak, med risk att bli rejält deprimerad efter en natts vistelse i sådant rum. Gillar inte heller läderlappsfåtöljen i skinn. Således föredrar jag att slänga mig i sängen på molnrummet efter att jag helt utmattad efter dagens och kvällens trapatser hittat till hotellet. I det rummet kommer jag att sväva uppe i det blå hela natten. Lamporna som påminner om små moln får gärna vara tända tills jag inte längre förmår att ha de tända och de förstärker ju effekten av att befinna mig på en annan planet, i annan tid och rum. Ett hotellrum som detta får mig lust att strunta i frukosten och ligga kvar i sängen tills det är dags att checka ut. Jag njuter i fulla drag av en välförtjänt vila, innan vardagens allvar tar vid igen.

 • Reply
  Ulf
  2 februari, 2017 at 21:12

  Efter att ha tittat och funderat på alla temarummen (Molnrummet wow!) så fastnade jag för Skärgårdsrummet. Min fru är uppvuxen i Luleå skärgård och detta skulle bli den ultimata presenten på hennes 40-årsdag. Och Vasa har vi aldrig besökt tillsammans – hoppas jag får chansen att slå två flugor i en smäll+

 • Reply
  Pamela
  2 februari, 2017 at 22:15

  Skogsrummet föll jag genast för då det är ombonat, lugnt och rogivande. Jag gillar friluftsliv, men är för bekväm för att sova utomhus. Skogsrummet skulle vara som att sova "utomhus". 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.