Ikea Stockholm 2017

I år är det dags för en ny Stockholm-kollektion på Ikea. Serien lanserades första gången 1984 och varje ny kollektion skiljer sig förstås från de tidigare, men de har alla en sak gemensamt – modern skandinavisk design av hög kvalitet till ett överkomligt pris. Vi tar en titt på Stockholm 2017.

 

 

IKEA STOCKHOLM 2017 soffa fatolj PH141743

IKEA STOCKHOLM 2017 fatolj PH141798

IKEA STOCKHOLM 2017 detalj matta PH141763

IKEA STOCKHOLM 2017 soffbord bordslampa PH141760

 

 

Kollektionen består av närmare femtio produkter tillverkade av naturliga material som rotting, munblåst glas och ask. Inspirationen kommer från det svenska ljuset och naturen. Tänk kalla hav och brinnande solnedgångar, vilket syns i de blå och orange färgerna.

 

 

IKEA STOCKHOLM 2017 karaff vas PH141795

IKEA STOCKHOLM 2017 soffa puff PH141790

ikea

IKEA STOCKHOLM 2017 3 sitssoffa PH141723 

 

Blått och orange är inte alls mina inredningsfärger, men visst blir man lite glad av en orange soffa. Den kromfärgade lampan, som finns i både bords- och golvmodell, flirtar lagom mycket med 80-talet och i kombination med rottingen blir det en snygg kontrast.

 

 

PH141746

IKEA STOCKHOLM 2017 skap soffbord PH2

IKEA STOCKHOLM 2017 bordslampa PH141726

 

 

En liten reflektion kring soffan bara. Den ser ju verkligen skön och mysig ut, men de lösa soffkuddarna alltså! Hos oss har vi problem med att de FYRA prydnadskuddarna ligger runt hela golvet 95 % av tiden, så hur skulle inte vårt golv se ut om vi hade 10-12 lösa kuddar i varje soffa! Så det här är en soffa för vuxna personer eller för familjer med barn som inte rör soffkuddarna.

 

 

IKEA STOCKHOLM 2017 soffa soffbord bricka PH2

 

Men ja, i helhet en riktigt snygg och användbar kollektion i mina ögon, även om jag nog antagligen håller mig till de naturliga färgerna och lämnar allt blått och orange kvar i butiken. Stockholm 2017 har premiär på Ikea-varhusen den 7 april. Här kan ni kika på hela kollektionen.   

 

P.S. Ni noterade väl att “bloggmattan” får en uppföljare i grått och vitt. Undrar om den blir lika populär som den svartvita eller om den här designen har gjort sitt nu…

 

IKEA STOCKHOLM 2017 matta slatvavd randig gra

Bilder: Ikea

0 gillar
Glas & porslin Ikea Lampor & ljus Möbler Soffor Vår & sommar 2017 Vårnytt

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Josefine
  15 februari, 2017 at 08:37

  Föga hade en anat att man borde sparat den blåa flask o glassamlingen från milennieskiftet… höhhö ; )

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   15 februari, 2017 at 10:44

   Oh yes, allt kommer tillbaka förr eller senare, att man inte lär sig det 🙂

 • Reply
  Nina Överholm
  15 februari, 2017 at 20:04

  HÄRLIG blå färg på soffan. Men. Vi har en soffa med lösa kuddar, och dom blir så skruttiga och ligger aldrig rätt. För ganska länge sen låg Stockholmsoffan högst på min önskelista. Jag gillar armstöden, men det föll på att dom inte är liggvänliga.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   15 februari, 2017 at 20:26

   Ja, liggvänliga armstöd är superviktigt! När vi ska köpa soffa är det komforten som är prio 1, inte utseendet. Skulle aldrig köpa en obekväm soffa bara för att den är snygg. Och lösa kuddar som sagt, nej, inte så länge barnen är små. Kan tänka mig att man ska vara där och piffa till dem hela tiden då de "säckat ihop".

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.