Pin-spiration

Jag har kommit in i ett riktigt Pinterest-flow nu (sist i världen på den bollen, ja). Tidigare har jag mest pinnat bilder på kalasidéer och DIY-tips och inte brytt mig om att logga in på sajten mer än några gånger per år, bara när jag verkligen behövt nya idéer och tips. Men de senaste veckorna har jag skapat en massa nya anslagstavlor och pinnat som en galning. Bara för att det är så kul. Och avslappnande på något sätt. Kan lätt sitta och trycka på “pin it” en halvtimme i soffan istället för att scrolla genom Instagram eller Facebook.

Ibland blir jag väldigt sugen på att göra om vårt hus i stil med de bilder jag pinnar, men å andra sidan tänker jag att varför skulle jag vilja bo i en exakt kopia av tusentals andra hem? För det är ju ganska likriktat där tycker jag. Hmm…men inspiration får jag absolut från snyggt stylade bilder, fast mest handlar det om små, små detaljer som jag plockar upp. Inte så att jag gör om hela vardagsrummet efter att ha sett en snygg bild. Snarare så att jag går ut och plockar in en stor kvist och placerar i en vas på matbordet. 

 

 

Kitchen

 

 

Vardagsrumsbilden nedan tilltalar mig väldigt mycket. Gillar färgskalan (surprise, surprise). Är också svag för de spretiga vägglamporna och pinnar mängder av sådana bilder, men konstaterar samtidigt att det måste vara väldigt opraktiskt att ha en sådan hängande framför soffan. Ganska stor “slå-i-huvudet-risk” på den där…. Vissa saker gör sig definitivt bättre på bild än i verkligheten. 

 

 

living room

 

 

Jag har också märkt att jag faller för bilder med stora inomhusfönster med svart ram (har till och med skapat en helt skild anslagstavla med sådana bilder). Jag har funderat igenom hela vårt hus och ser tyvärr ingen möjlighet att skapa ett liknande inomhusfönster hos oss, så jag får fortsätta att njuta av andras bilder istället.

 

 

indoor window

 

 

Genom att kika igenom mina pinnade bilder kan man kanske se en röd tråd när det kommer till stil och färg. Men samtidigt känns “min stil” fortfarande lika spretig som vanligt. Jag gillar dels snygga stilleben och vackra prylar – å andra sidan faller jag lika mycket för avskalade och väldigt enkla interiörer utan extra krimskrams som pockar på uppmärksamhet. Skulle jag bygga ett nytt hus nu skulle nog alla val kännas ännu mer övermäktiga än de gjorde för 7 år sedan. Det finns ju så mycket fint! Avundas faktiskt inte alls er som bygger hus just nu, även om det såklart är en jätterolig process.

 

 

bedroom

 

 

Å ena sidan pinnar jag en massa vita och ljusa bilder – men även bilder med mörka och murriga väggar.

 

 

kidsroom

 

 

Vill ni följa mig på Pinterest så hittar ni mig här.

 

pint

 

Bildkälla: Entrance mäkleri

0 gillar
Barnrum Inspiration Kök Pintererst Sovrum Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Mmm
  24 mars, 2017 at 15:11

  Skulle du kunna göra ett inlägg om kök och ett om badrum? Skulle vara kul att se lite olika bilder och få lite inspiration.

  Hälsningar en som börjat fundera på renoveringar

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   24 mars, 2017 at 15:19

   Ja, absolut! Roligt med tips på inlägg från läsarna! 🙂

 • Reply
  C
  24 mars, 2017 at 17:58

  Får man önska inlägg så önskar jag om terasser och trädgård. Snart vår och sommar!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   24 mars, 2017 at 19:27

   Ja, man får absolut önska! Så mycket lättare för mig när jag vet vad ni vill läsa om 🙂 Ska definitivt bli mera terrass så småningom (trädgård är jag dålig på, men ska försöka) 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.