Trend: Atollo-lampa

Ett intressant fenomen inom inredningsbranschen är lampor. Trendlampor. Eller oftast är det klassiska lampor som är designade för årtionden sedan, som helt plötsligt får ett uppsving och syns överallt. Det händer så gott som varje år. Nytt år, ny lampa. Just nu tycker jag mig se lampan Atollo från italienska Oluce överallt. Allra finast är den i guld tycker jag.

 

 

atollo lampa

atollo lampa 5

 

 

Atollo finns i flera olika storlekar och färger. Den designades år 1977 av Vicco Magistretti och några år senare tilldelades lampan den prestigefyllda utmärkelsen Compasso d’Oro. I dag anses Atollo vara en av den italienska designens stora ikoner. 

 

 

atollo lampa2

atollo lampa3

 

 

En riktig dyrgrip förstås – som de flesta andra designerlampor. Var beredd att punga ut många hundra euro om du vill äga en äkta Atollo. Lampan lyser både i skärm och fot, som syns bra på bilden nedan.

 

 

atollo lamp 3

 

Bilder: Oluce, Residence Magazine, Zwei Design.

 

 

0 gillar
Designklassiker Lampor & ljus

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Tiina
  20 augusti, 2018 at 15:51

  Hej AnnaLena,

  lampan är fantastisk, men även soffan! Var kommer den ifrån?

  Hälsningar Tiina

  • Reply
   Anna-Lena
   20 augusti, 2018 at 20:57

   Oj nej, jag minns tyvärr inte varifrån den kommer! Håller med om att den är fantastisk.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.