Våga tapetsera

Enfärgade, målade väggar eller tapetserat och mönstrat? Det är en fråga jag funderat på många gånger när vi gjort någon förändring här hemma. Egentligen är svaret lätt – jag tycker faktiskt allra mest om mönster, men det slutar ändå alltid med att jag väljer det enkla och mindre vågade eftersom jag alltid är rädd för att tröttna på mönstrade väggar efter ett tag. Man vill ju tänka långsiktigt och hållbart och då vinner alltid det enfärgade alternativet. Men visst är det snyggt med mönster – och då gärna på rummets alla väggar, inte bara en fondvägg.

Mäklarbilderna från bloggaren Hilda Brolins hem, som just nu är till salu, bjuder på en hel del mönsterinspiration. Ganska diskreta färger och små mönster, men ändå något helt annat än enfärgat.

 

 

wallpaper

kitchen2

wallpaper in livingroom

 

 

Men hur fixar man då övergången från ett rum till ett annat utan att det känns för rörigt? Håll dig till mönster som harmoniserar med varandra färgmässigt – det är nog det enklaste tipset. Små mönster är enklare än stora eftersom de nästan kan upplevas som enfärgade på längre håll, det är först när man kommer närmare som man ser detaljerna i mönstret. Här ser ni vardagsrummet i gråvitt mönster och hallen i grönblommigt. Tack vare den ljusa färgskalan fungerar mönstren mycket bra ihop även när man ser dem båda samtidigt. Fundera alltid på det här när du väljer tapet – vilka rum syns från rummet du ska tapetsera och hur ser färgskalan och mönsterbilden ut där.

 

 

wallpaper1

mdiynnwwmdawmjyyndu1ohw5ng..

 

 

En mörkare nyans i köket ger ett fint djup och blir en snygg kontrast till den vita inredningen. 

 

 

kitchen wallpaper

wallpaper in kitchen

 

I det här huset är så gott som alla rum tapetserade, även klädrummet. Det är faktiskt det enda rummet i vårt hus där jag gått loss riktigt ordentligt med en mönstrad tapet också, ska försöka fota den nån dag så får ni se.

 

 

mdiynnwwmdawmjyyndu1mxw5ng..

Bilder: Svensk fastighetsförmedling

0 gillar
Bloggar Bostäder till salu Svenska bloggar Tapeter

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Mirja
  17 mars, 2017 at 12:27

  Jätte fint! Tror jag ska våga mig på mönstrade väggar den dagen vi har något eget. Blir så hemtrevligt då!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   17 mars, 2017 at 12:59

   Ja, det blir verkligen mysigt och ombonat med mönster!

 • Reply
  Sara
  17 mars, 2017 at 13:53

  Jag gillar tapeter, och det har vi också i hela nedrevåningen. Men har dock inte vågat mig på mönstrat (ännu!) 🙂 Jag är också rädd för att tröttna på det.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   17 mars, 2017 at 14:07

   Man borde sluta nojja över att tröttna, för det är ju rätt lätt att tapetsera om eller måla sen efter 5 år igen 🙂 Men jag är likadan!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.