Romantiskt bröllopskort

Det här inläggets rubrik kunde också vara “Kolla, jag har scrappat!” Tidigare nämnde jag ordet scrapbooking i presentationen av bloggens innehåll, men efter att pysselsakerna legat orörda i flera år tyckte jag det var bäst att plocka bort den delen ur texten.

Men i dag ska vi på bröllop och jag har – kors i taket – tillverkat ett eget kort! Det är en så sällsynt händelse numera att det måste dokumenteras här. Samtidigt kanske kortet kan fungera som inspiration till andra som ska på bröllop eller andra festligheter i sommar, för det är inget speciellt avancerat kort även om det tar en stund att knåpa ihop det.

 

 

DSC 3586w3

 

 

Det enda du behöver är några papper i matchande kulörer och tre olika band. Köp den bredaste spetsen du hittar och räkna att du behöver lite mer än två gånger kortets bredd av den. Mitt kort är 15×15 cm, så jag köpte ca 40 cm spets för att det skulle gå att vika över kanten också. Det är alltså två skilda spetsbitar som placeras mot varandra. Se till så att “uddarna” passar ihop på övre och nedre delen av kortet, annars börjar det se lite snett ut. Skarven mellan de två spetsdelarna döljer du sedan med ett satinband som får gå rakt över kortet och sedan bygger du upp “rutan” med texten och ytterligare ett smalt band. När man har en så här romantisk stil på kortet tycker jag det blir snyggast att bryta av med en rak och enkel font på texten på framsidan i stället för att snirkla till den också.

 

 

DSC 3595w2

 

 

Alla band på framsidan viker du över kanterna och fäster på baksidan. Sedan har jag “fordrat” hela insidan av kortet med ett papper i annan färg eftersom jag ville dölja bandens fästen. Sen printade jag ut min text på ett vitt papper och limmade på insidan. Klart!

0 gillar
Bröllop Pyssel Scrapbooking

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.