Tine K Lake collection

“11 grader, känns som 8” meddelar min väderapp i dag den femte juli. Lika bra att börja titta på höstkollektionerna då, eller hur? Jag brukar vilja panta på dem ett tag och njuta av sommarinredning och blommande terrasser, men faktum är att vi knappt har inrett vår terrass ännu. Det har ju inte varit speciellt många terrassdugliga dagar ännu i sommar.

En av de höstkollektioner som “hajpats” mest är nog Tine K:s Lake Collection. Danska Tine K:s pressbilder är kända för sina magnifika fotomiljöer, oftast industrilokaler, herrgårdar eller slottsliknande byggnader med oändligt högt i tak. Den här gången känns dock lokalen lite mera som ett hem än en herrgård – visserligen ett ganska ovanligt hem, men ändå. Pluspoäng för att man inte bara radat upp prylarna och fotat dem rakt av mot en snygg vägg, utan även försökt skapa rum med hemkänsla i årets styling. Vi börjar med min favoritbild från katalogen.

 

TineK lake collection AW17 14

 

 

Den här bilden summerar ganska väl de pågående trenderna. Jag har skrivit väldigt lite om trender på sistone tycker jag själv. Inredningsvärlden har ändrats lite de senaste åren, då man gått från att alla vill ha det allra senaste till att alla istället vill ha det unika och personliga. Och därför har det inte funnits trender riktigt på samma sätt som för några år sedan. Men visst finns det ändå sådant som kan klassas som mera trendigt än annat och på bilden ovan ser vi en hel del av det. De material som sticker ut är rotting och sammet på möbler. Färgskalan ska vara dämpad, gärna gråa, matta väggar och smutsiga pasteller på textilier. Lägg till en rund jutematta och några stora grönväxter i murriga krukor så kan du bocka av några av de hetaste trenderna just nu.

 

 

TineK lake collection AW17 5

 

 

Soffor, kuddar och framförallt sittpuffar i sammet syns överallt just nu. Smutsrosa och dämpade blågröna nyanser är de mest förekommande färgerna. De karaktäristiska Tine K-speglarna hänger med från tidigare kollektioner.

 

 

TineK lake collection AW17 6

timeK aw17 lake collection

TineK lake collection AW17 15

 

 

Rottingfåtöljer ser vi i så gott som alla kollektioner just nu. Själv skulle jag gärna ha några sådana på terrassen också.

 

 

TineK lake collection AW17 1

tineKaw17

TineK lake collection AW17 4

TineK lake collection AW17 2

 

 

Tjocka sammetstyger matchas med lampor i genomskinligt glas som lättar upp känslan lite.

 

 

TineK lake collection AW17 16

TineK lake collection AW17 13

TineK lake collection AW17 12

 

 

Här finns även mycket som känns bekant från tidigare kollektioner, till exempel korgarna, lamporna, lyktorna och keramiken.

 

 

TineK lake collection AW17 8

tineK aw17

TineK lake collection AW17 10

tinak aw17 lake

 

Jag gillar årets kollektion, där finns mycket jag kunde se hemma hos oss. Kollektionen känns inte revolutionerande på något sätt, utan den följer ganska långt den stil som synts det senaste året. Vill du se hela kollektionen hittar du katalogen här.

 

Bilder: TineK Home

 

0 gillar
Höstnytt Tine K

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Maria
  5 juli, 2017 at 21:31

  Helt underbara! Tror man blir undermedvetet så påverkad… har gått o drömt om en smutsrosa soffa i flera dagar o känt mig unik. Tills jag såg detta blogginlägg ?

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   6 juli, 2017 at 09:17

   Jamen så är det faktiskt, känner igen mig i det där! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.