Trendspaning: Rotting

En av de mest påtagliga trenderna just nu är rotting och bambu. Och då allra helst ljust naturfärgad rotting, inte svart- eller vitmålad. Det här ser man framför allt på sommarinredda terrasser, men rottingmöblemang passar förstås lika bra inomhus. En av de som lyckats allra, allra bäst med stylingen är definitivt min bloggkollega Camilla Hynynen. Tror det här kan vara den bild jag fastnat för allra mest i sommar, jag kan inte sluta titta på den. Perfektion! Jag fullkomligt älskar färgskalan och tavlorna är pricken över i. Vill ni se en mera utzoomad bild från rummet rekommenderar jag er att klicka här.

 

 

rottingmoblemangFoto: Camilla Hynynen

 

Camillas möblemang stod ursprungligen i hennes föräldrars hem redan innan hon föddes. Sedan degraderades möblemanget ut till sommarstugan där det stod i närmare 30 år. För ca 10 år sedan tog Camilla över möblerna och nu står de i hennes och makens hem. “Beviset på att rotting håller stilen år efter år” skrev Camilla till mig nyss. Och jag håller verkligen med! Detta kunde lika gärna vara nyproducerat. 

Själv hade jag faktiskt span på ett liknande möblemang på Findit för några veckor sedan, men drog mig ur sen när jag konstaterade att jag nog egentligen inte vet var jag skulle placera möblerna. Tyvärr. Men har man tur kan man defintivt fynda rottingmöbler billigt på loppis just nu. Jag tror det är många som har samma historia som Camillas möblemang. De har kanske stått i en gillestuga eller på en villa i många tiotals år och när ägarna äntligen ska renovera är rottingmöblemanget det första som åker ut. Men plockar man bara in dem i en mera modern kontext blir de hur fina som helst. Skippa bara de där blommiga sittdynorna i pastellfärger som brukar hänga med. Trämaterialet gör sig speciellt bra i svartvita hem som det finns mycket av i Finland. Har du inte någon fyndlycka på loppis finns det förstås mängder av nyproducerade rottingmöbler också, bland annat Ikea har ett stort sortiment, spana till exempel in kollektionen Jassa. Vill du ta in rotting i hemmet men har precis som jag ingen plats för ett möblemang finns det många mindre prylar som korgar och lampor du kan satsa på istället. Det jag gillar med rottingmöbler är de runda, snirkliga formerna. Jag är alltid svag för sådant!

 

 

rotting2

1. Lampa, Ikea Jassa // 2. Stol, Ikea Jassa // 3. Vilostol, Ikea Jassa // 4. Jonina-stol, Ellos (adlink) // 5. Fåtölj, Ikea Stockholm 2017  // 6. Lampa, Ikea Sinnerlig // 7. Lumikenkä-soffa, Parolan Rottinki // 8. Lumikenkä-fåtölj, Parolan Rottinki // 9. Soffbord, Ikea Stockholm 2017 // 10. Hänggunga, Parolan rottinki // 11. Fåtölj, Bloomingville (adlink) // 12. Skärm, Ikea Jassa.

 

0 gillar
Ellos Ikea Möbler Parolan Rottinki Rotting Terrass Trädgård & natur Trender Trender 2017

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  livingwithmycamera
  14 juli, 2017 at 12:45

  Tack, vad roligt! Jag blev ju själv helt kär i Jassa och gillade också Synnerlig med korkinslag, precis som jag skrev i inredningslistan jag fyllde i häromdagen. Perfekt kombo och jag har ju också kork där på bordet i form av glas/ ljusunderlägg ( ljusen är batteridrivna så ingen risk för eldsvåda där)
  När det gäller rotting har jag kanske aningen svårt för de där bågformade bokhyllorna från 80- eller var det 90-talet? Men never say never…
  Bra point med pastelliga blomtyget- det sitter verkligen inte alls i tiden det.

  Jag är så glad för våra gamla rottingstolar. Kommer nog aldrig att göra mig av med dem!! Perfekta också i ett litet hem då de är så luftiga och dessutom verkligt bekväma att sitta i!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   14 juli, 2017 at 14:58

   Ja, både snygga och bekväma brukar rottingmöbler vara! Jag har ju faktiskt en sån där bågformad vit rottinghylla på terrassen, haha! Hade den i mitt flickrum tidigare. Den är väldigt sliten och kunde platsa på soptippen, men jag gillar den på terrassen 🙂

   • Reply
    livingwithmycamera
    14 juli, 2017 at 18:17

    Där är den säkert perfekt!
    och den innehåller knappast porslinssvanar ( eller öhöm vad vet man efter ett tag med alla influenser? Med tanke på ett tidigare inlägg.. ) eller tavlor på gråtande barn och ljusmanschetter med rosa blommor…

    • Reply
     Anna-Lena Nyfors-Norrgård
     14 juli, 2017 at 23:00

     Haha, nej inget av det återfinns i hyllan (ännu i alla fall) 😀

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.