BE&LIV

Det händer faktiskt väldigt sällan numera att jag stöter på något i inredningsväg som får mig att höja på ögonbrynen, men ibland händer det. Den senaste wow-grejen för mig är definitivt den här fruktskålen från Be&liv designad av Janne Uusi-Autti.

 

 

Skarmavbild 2017 08 23 kl. 14.45.15

beliv

 

 

Jag gillar snygga, dekorativa prylar och har de dessutom en smart funktion är det full poäng från mig. Den här fruktskålen ser ut som ett smycke och det smarta är att den låter luften cirkulera på ett helt annat sätt än en vanlig, kompakt skål. Vilket betyder mindre risk för mögliga frukter i botten.

 

 

fruitbowl

Foto: @mrscarlissa

fruitbowl pinkblossomFoto @lisannevandeklift

 

 

Be&liv är ett finskt företag som jag faktiskt aldrig hört talas om före förra veckan. Efter att jag sett fruktskålen blev jag nyfiken på deras sortiment och jag blev inte besviken – där finns många andra produkter som inte liknar något annat man ser på butikshyllorna just nu. Och det om något är en bedrift i dagens copycat-samhälle.

 

 one flower vase

halo shelf

Blossom tealight candle holder

Palea candle holder

Lily cake stand

Palea tall candle holder

blossom lampshade

 

Be&liv kombinerar skandinavisk design med europeisk elegans och det är kanske i den kombinationen man lyckats hitta det unika och det som gjorde att jag fick den där wow-känslan. Det känns både minimalistiskt och extravagant på samma gång. 

 

 

beandliv Peony lamp

 

 

Designen är verkligen innovativ och även monteringen. Alla produkter levereras nämligen i platta paket och man monterar själv ihop prylarna – helt utan verktyg. Lite origami-känsla över produkterna som bland annat är tillverkade i plast, tunn metall och plywood. På webbsidan finns flera monteringsvideon ifall ni blev nyfikna.

 

 

Quartet candelabraFoto @100kvadratmeter

 

 

Jag blev faktiskt helt såld på flera av Be&liv:s produkter. One flower wase på bilden nedan är så vacker i all sin enkelhet. 

 

 

20170307 BeLiv 4277Foto: My scandinavian home

 

Övriga bilder: be&liv

0 gillar
be&liv Finsk design Prylar

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  Karin
  24 augusti, 2017 at 21:50

  Supersnygga produkter! Jag tror nästan att Robert's Coffee i Jakobstad har lampor därifrån. Åtminstone nåt som liknar de mindre pendlarna i olika metaller.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   24 augusti, 2017 at 22:04

   Javisst är de snygga! Aha, har inte varit inne på Robert´s coffee ännu, men måste spana in det nästa gång jag är i Jeppis.

 • Reply
  Annette Häggblom
  25 augusti, 2017 at 09:11

  Jättesnyggt !

 • Reply
  Jessica
  25 augusti, 2017 at 15:43

  Snygga!! De där fruktskålarna vill jag definitivt ha! (Hatar de där mjuka frukterna i bottnat av skålen och ORKA svänga om de med jämna mellanrum…) 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   25 augusti, 2017 at 19:14

   Ja, samma händer här också…så fruktskålen skulle verkligen behövas!

 • Reply
  Maria
  28 augusti, 2017 at 11:47

  Råkade på Be&Liv på någon mässa senaste år på Mässcentrum i Hesa. Fint med kreativitet. I all synnerhet hur allt är förpackat. Men ja, namnet Be&Liv är det enda jag tycker är märkligt. Ska enligt de jag träffade uttalas "biliiv". Åhå. För en svenskspråkig skär det i öronen. Men jag hoppas de lyckas!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   28 augusti, 2017 at 14:28

   Jo, jag håller med om att namnet är lite knepigt att förstå sig på! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.