Hemtex + Plingsulli

“Vadå Plingsulli?” tänker ni kanske. Plingsulli är namnet på illustratören och mönsterformgivaren Ulrika Gustafssons företag. Just nu samarbetar hon med Hemtex och för några dagar sedan lanserades en kollektion med detaljrika motiv inspirerade av naturen. 

 

 

ulrika gustafsson plingsulli

hemtex 

Ulrika har hämtat motiven till sina nya mönster Pomum och Florentine från den nordiska naturen, men det är inga naturtrogna avbildningar utan snarare en lekfull mix av fantasiblommor. 
– Jag vill komma bort från det verklighetstrogna i mina mönster. Jag gillar att förvränga detaljer och att leka med proportioner, som att göra blommorna stora och rejäla, säger hon.

 

 

Plingsulli skiss 15

 

 

Alla Ulrikas mönster och illustrationer har en stark handgjord känsla. Mönster för stora ytor som till exempel sängkläder, tapeter och metervara är oftast uppbyggda av så kallade rapporter, delar som upprepas gång på gång utan att skarvarna blir tydliga. Ulrika gör alltid sina mönster helt klara för hand innan hon färglägger dem i datorn, inklusive mönsterrapporteringen.
– Jag gillar att man kan se pennans streck, man ser att det är gjort för hand. Det får inte se för ordentligt ut, säger hon.

 

 

Plingsulli skiss 17

 

 

Ulrika har ritat så länge hon kan minnas och redan som barn ville hon bli konstnär.
– När jag var liten försökte jag rita av allt som det såg ut. Idag bryr jag mig inte så mycket om att teckningarna ska stämma med verkligheten. Ibland börjar jag med att försöka rita av något, men så tröttnar jag och släpper det helt istället. Det viktiga är att känslan blir rätt, att färgerna känns bra. Jag tänker inte så mycket, jag bara gör, säger hon.

 

 

plingsulli hemtex

 

Mina favoriter är kuddarna med mörk botten och den runda brickan. Förra hösten bloggade jag om Hemtex kollektion Forgotten Patterns som också hade stora mönster och lila färger. Jag känner väl lite likadant med denna kollektion – att jag gärna tar en kudde eller två i soffan, men att det snabbt blir för mycket av det goda för min del. Här kan du se alla produkter i kollektionen.

 

0 gillar
Gardiner Hemtex Höstnytt Textilier

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.