Bokhyllestyling

I förra inlägget skymtade den här bokhyllan. Jag tänkte vi skulle ta en närmare titt på den i dagens inlägg.

 

monkey picture2

 

Jag har någon slags hatkärlek för sådana här bokhyllor. Jag vill helst inte ha dem i mitt eget hem, men jag tycker samtidigt det är intressant och lockande att titta på dem hemma hos andra. Och jag måste medge att det kliar i fingrarna av tanken på att få styla en sån här hylla.

bookshelf2

 

Det här med att styla en bokhylla har jag varit inne på i flera inlägg tidigare, bland annat här och här. Då skrev jag bland annat att: “…ett lyckat koncept för snygg bokhyllestyling består av följande ingredienser: liggande böcker varvat med stående böcker, några grönväxter och fina prylar insprängda mellan bokhögarna och någon form av lampa, t.ex. en fastklämd spot eller en liten bordslampa som ryms mellan hyllorna. Variation och kontraster är nyckelorden. Högt, lågt, litet, stort, liggande, stående.”

 

bookshelf styling

 

Om vi kikar på den här inzoomade bilden på hyllan kan man se att där återfinns många av de ingredienserna. Oerhört fin balans och harmoni i den bilden tycker jag, både i valet av prylar och hela färgskalan.

Foto: Anders Bergstedt för Alvhem, Johanna Bradfords hem

2 gillar
Bokhyllor Bostäder till salu Svenska bloggar Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Maria at Inredningsvis
  25 oktober, 2017 at 14:58

  Så himla fint hem och jag ÄLSKAR tavlan med apor 🙂 Anders är grym fotograf.

  Jultrender idag på bloggen:)

  Ha en kanonvecka!

  LOVE Maria på Inredningsvis

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   25 oktober, 2017 at 18:57

   Ha en bra vecka du med 🙂

 • Reply
  Anki
  25 oktober, 2017 at 18:42

  Vad gör man då om man är en stor familj och alla familjemedlemmar tycker om att läsa och äga böcker? Vi har en ful Lundia bokhylla, megastor och till brädden fylld med böcker (mannen i huset tycker dessutom att böckerna ska vara sorterade efter författare). Det finns inte rum för utvalda prydnadssaker, lampor eller grönväxter och inte kan böckerna vara liggande heller, för då ryms alla inte in. Vår bokhylla är nog just det: en BOKhylla. Ful som bara den.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   25 oktober, 2017 at 19:03

   Lundia-hyllor är väl sällan fula tycker jag 🙂 Angående stylingen så skrev jag alltså utgående från hur jag skulle vilja ha det om jag hade en sån här bokhylla i mitt hem, men jag har självklart full förståelse för att andra vill använda bokhyllor enbart för just böcker 🙂 Tycker bara det blir mycket intressantare med lite variation, men har man massvis med böcker är det förstås inte ett alternativ att placera en massa annat i hyllan.
   Själv vill jag absolut inte äga böcker jag läst så omsättningen är rätt stor på böcker hos oss (säljer dem alltså vidare genast jag läst dem). Barnen har egna bokhyllor i sina rum och där är det nog inte tal om nån större styling 😉

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.