Artilleriet @ Vrångsholmen

Lördag morgon är den absolut bästa bloggtiden för mig. Att få bänka mig vid datorn lite efter 10 med en stor kopp kaffe och scrolla genom den senaste veckans mejl för att hitta inspiration till dagens inlägg. I dag fastnade jag vid Artilleriets pressutskick med en hel rad snygga bilder fotade i ödehuset Vrångsholmen. Ett hus med en mycket intressant historia. Det byggdes omkring 1910 och kallades ”räddningsinstitut”, vilket innebär att barn till föräldrar som hade problem av olika slag, t.ex. alkoholism, kriminalitet eller fattigdom, skulle räddas från stadslivets faror genom att fostras i en sund, lantlig miljö. Räddningsinstitutet var i bruk fram till 1938 och sedan 80-talet har huset fått nytt liv genom olika former av konstnärlig och pedagogisk verksamhet. Under åren har bildkonstnärer, konsthantverkare, musiker, dansare och arkitekter huserat i lokalerna och nu har alltså Artilleriet använt huset som kuliss för att presentera sina möbler och inredningsprylar.

 

Artilleriet matsal Vrångholmen Artilleriet lampor VrångholmenArtilleriet vardagsrum Vrångholmen

 

För den som undrar vad Artilleriet är så kan jag berätta att det är en väldigt hypad inredningsbutik i Göteborg. Den stod högst på min “must see”-lista när jag besökte staden i vintras och här kan ni se bilder från mitt besök där. Artilleriet har även en köksbutik som går under namnet The Kitchen och i samma inlägg finns också en massa bilder från den. Båda är definitivt värda ett besök om ni befinner er i Göteborg någon gång.

 

Artilleriet Vrångholmen

 

Lampan Cloud 19 från Apparatus Studio (bilden ovan) är nog min absoluta favorit av allt som syns på de här bilderna, men det är definitivt inte fråga om någon budgetlampa, så den får jag nog bara fortsätta drömma om.

 

Artilleriet soffa VrångsholmenArtilleriet vaser VrångholmenArtilleriet badrum Vrångholmen

 

Jag tycker personligen att Artilleriets utbud skiljer sig ganska mycket från mera “mainstream” inredningsbutiker. Ofta är de först ute med nya märken och design som sticker ut. Deras utbud känns alltid up to date och modernt, men samtidigt klassiskt och hållbart i längden. Kännetecknande är stora, maffiga vaser, lampor och andra inredningsdetaljer som sätter stilen för rummet och det är alltid roligt att kolla in deras utbud om man vill ha en liten fingervisning om vartåt inredningsbranschen är på väg.

Foton: Artilleriet

11 gillar
Artilleriet The Kitchen

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.