Modekollen: De perfekta svarta jeansen

Inlägget innehåller adlinks

 

För ett tag sedan skrev jag att jag gärna klär mig i smala, svarta jeans just nu. Det är inget nytt med det egentligen. Jag återkommer alltid till samma byxmodell varje vinter och ifall det mot förmodan finns någon som missat världen skönaste och stretchiga svarta jeans så måste jag tipsa om dem. Byxorna heter Alex och kommer från Gina Tricot. Finns i flera jeansfärger också, men de svarta är mina favoriter och jag är nog inne på mitt sjätte eller sjunde par nu. Har alltid två som jag använder parallellt, så ifall det ena ligger i tvättkorgen finns alltid ett i skåpet.

 

Alex jeans black Gina Tricot

 

Prisvärda? Ja definitivt, endast 29,90 euro. Sköna? Ja, innehåller 98 % bomull och 2 % elastan, men känns som betydligt mer stretch. Att kläder är stretchiga och följsamma är jätteviktigt för mig och dessa uppfyller verkligen alla mina krav på det. Hållbara? Formen är extremt hållbar trots många tvättar. Knäna börjar inte hänga och de töjs inte ut, utan håller verkligen formen oerhört bra. Tvättas de ofta så tappar de dock lite av den kolsvarta färgen efter ett tag, men det brukar jag fixa genom att med jämna mellanrum slänga in dem i tvättmaskinen tillsammans med en dos svart färgpulver. Då är de som nya igen. Ett favoritplagg i garderoben som funkar i alla lägen – på jobbet, på fritiden och till fest.

Bild: Gina Tricot

27 gillar
Byxor Gina Tricot Jeans Modekollen

Du Kanske Också Gillar

5 Kommentarer

 • Reply
  PaulaHelenas💕
  26 november, 2017 at 14:14

  Jag gillar också just de svarta från Gina Tricot 🙂

 • Reply
  Johanna
  26 november, 2017 at 14:27

  Hur funkar färgpulver i tvättmaskin? Kan man använda det till annat material än denim? Har en högt älskad svart Peak huppari som tyvärr tappat färg pga många tvättar. Kunde jag kanske fixa färgen på den med hjälp av färgpulver i tvättmaskin?

  • Reply
   Anna-Lena
   26 november, 2017 at 15:04

   Jag brukar använda t.ex. Dylon Wash & Dye pulver. Jag vet inte vad det är för material på Peaks huppare, så börja med att kolla det. Syntet går inte att färga, men är det t.ex. bomull skulle jag nog testa att färga den. Det är bara att hälla ut pulvret i trumman och lägga in plagget blött och köra ett 40 graders program. Vissa pulver kräver att man tillsätter salt, men det står på förpackningen. Där står också hurdana material som går att färga. Lycka till! 🙂

 • Reply
  SF
  26 november, 2017 at 22:16

  Finns dessa byxor med extra långa ben oxå? Utbudet brukar minska rejält då jag är lite längre än de flesta andra…

  • Reply
   Anna-Lena
   26 november, 2017 at 22:18

   De finns bara i en längd, men jag är själv 175 cm lång och jag viker in ca 4-5 cm av byxbenen eftersom de är för långa för mig. Så det lönar sig att testa och se om de funkar för dig! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.