Festklänningar för en “tweenie”

Inlägget innehåller adlinks

 

De flesta av er börjar säkert ha julfesterna förbi vid det här laget, men ännu återstår en hel del festliga evenemang kring jul och nyår. I vårt hus har vi ju numera en tweenie (definieras som barn mellan 10 och 12 år). Att shoppa kläder åt henne går fortfarande bra – hon har till och med sagt att hon tycker att jag har så himla bra smak när jag köper kläder till henne! Tack, tack (vi får se hur länge det gäller).

Det jag tycker är lite svårt att hitta är snygga festkläder som inte blir för barnsliga eller för tonårsaktiga. Oftast är storlekarna på barnavdelningen från 134 upp till 170 och plaggen för en 5-åring är de samma som för en 10-11-åring. Festklänningar är ofta ganska “prinsessiga” och den åldern är definitivt förbi hos oss. Inför skolans julfest, som i år gick i presidentbalsanda, hade vi dock lyckan att hitta, inte bara en, utan två, klänningar som föll oss båda i smaken – båda från Lindex.

 

 

Först ut är den här blåa klänningen – som nog är den mest prinsessiga hon haft på flera år, men vi tyckte båda att det balanseras upp bra tack vare det tuffa mönstret i vitt och rosa. Jag är ju enormt svag för mönster med oregelbundna “splashes” så den här skulle jag mer än gärna själv vilja ha också. I ryggen har den en snygg detalj med ett trekantigt hål som syns till höger i bild.

En lite mera traditionell modell är den här silverglittriga, långärmade klänningen med trendig trumpetärm. Den ville Agnes själv kombinera med ett svart bälte i midjan eftersom den är vid och A-linjeformad och visst blev det också riktigt snyggt. Betydligt mera glittrig än vad som syns här på bilden. Tror det får bli årets julaftonsklänningen för henne.

 

 

Nu i juletider finns det förstås fler festplagg än vanligt i butikerna och jag brukar ofta passa på att köpa plagg som jag vet att barnen kommer att ha nytta av längre fram, så slipper jag problemet med att hitta passande plagg inför någon specifik fest eller tillställning. Jag tror också att hon till exempel skulle gilla den här halterneckmodellen i silver eller den här ljusrosa i cold shoulder-modell. Just nu har Lindex 20 % rabatt på alla barnkläder i webshopen (dock endast fram till ikväll 17.12) med koden lapset1750. Tycker redan att de här klänningarna i inlägget är oerhört prisvärda med ett normalpris på 15-30 euro, men lite extra rabatt är ju aldrig fel

Bilder: Lindex

14 gillar
Barnkläder Lindex

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.