Tips: korg för julgranen

Det här med att placera julgranen i en snygg korg för att dölja julgransfoten är inget nytt påhitt, utan något som hängt med åtminstone sedan shabby chic-periodens glanstider för ungefär 10 år sedan. Speciellt om man, som vi, har en plastjulgran så brukar julgransfoten inte direkt vara någon vacker syn. Det åtgärdar man enkelt genom en sådan här lösning.

 

Foto: Homeyohmy

 

Eller enkelt och enkelt – det är faktiskt inte så lätt att hitta en korg med tillräckligt stor omkrets för att rymma julgransfoten, men som samtidigt är relativt låg. Där har Clas Ohlson en lösning på problemet genom den här “korgkragen” som kan placeras runt julgransfoten.

 

 

Korgen saknar botten, så foten kan stå stadigt på golvet och behöver inte balansera på bottnen av en ojämn korg. Dessutom är den öppningsbar, så den är enkel att placera runt foten. Riktigt smart lösning tycker jag! Kostar 20 euro.

 

 

Vi har alltid bara haft plastgranens fula, gröna och väldigt ostadiga fot på vår gran, vilket också resulterat i att vår gran alltid lutat lite åt ena hållet. I år förälskade jag mig i en svart julgransfot med träben på Prisma och vi lyckades faktiskt få plastgranen att stå snyggt i den. Hittar tyvärr ingen bild av den på nätet, men ska försöka fota den någon dag.

 

UPDATE: En bloggläsare tipsade om att det finns en liknande korg på Plantagen också. Kostar 18 euro och ser ut så här.

 

 

23 gillar
Clas Ohlson Jul Julen 2017 Julgran Plantagen Tips

Du Kanske Också Gillar

3 Kommentarer

 • Reply
  SF
  16 december, 2017 at 11:49

  Och var hittar man en fin plastgran? Tycker inte varuhusens granar här i stan ser så fina ut…

  • Reply
   Anna-Lena
   16 december, 2017 at 11:55

   Vår plastgran är gammal, säkert närmare 15-20 år. Inköpt på Fantoy, men jag vet inte hurdant utbud de har nu för tiden. Vår gran är ganska smal och tät och jag gillar den fortfarande jättemycket!

 • Reply
  Ingela
  16 december, 2017 at 12:29

  Härifrån beställde jag en gran för några år sedan: http://www.royalchristmas.eu
  Snabb leverans direkt till dörren.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.