Indiska stänger butiken i Vasa

Inleder det nya året med tråkiga nyheter. Jag läste nyss att Indiska stänger sin butik här i Vasa i slutet av januari. Riktigt, riktigt tråkigt tycker jag. Under de senaste åren har vi gång på gång kunnat läsa att kedjan tampats med stora lönsamhetsproblem. Karin Lindahl tog över som vd i september och i oktober förvärvade hon samtliga aktier i Indiska från den tidigare ägarfamiljen Thambert och startade samtidigt ett rekonstruktionsförfarande. Något som alltså visade sig leda till nedläggning av butiken i Vasa.

 

 

Indiskas lokal i Saluhallen kommer knappast att stå tom speciellt länge eftersom Pentik har skrivit på ett hyreskontrakt, vilket betyder att de flyttar från sin nuvarande lokal på Hovrättsesplanaden. Jag kommer definitivt att sakna Indiska bland inredningsutbudet här i stan. Inte lika mycket för deras kläder, men de är verkligen fenomenala på porslin, lampor, textilier och småprylar. Visst går det att handla via webbshopen, men i det här fallet föredrar jag helt klart den fysiska butiken eftersom jag alltid brukar få en ordentlig inspirationsboost när jag stiger in där. Det brukar vara så fint uppdukat och jag får alltid nya idéer till mitt eget hem. Nu blir det igen så som det var när jag var yngre – Indiska blir en av de där butikerna som man längtar efter att besöka när man åker över till Umeå. Jag tycker det här är en stor förlust för Vasa centrum som verkligen behöver varenda butik för att det överhuvudtaget ska vara en stadskärna i ordets rätta bemärkelse även i framtiden.

 

 

6 gillar
Indiska Inredningsbutiker

Du Kanske Också Gillar

9 Kommentarer

 • Reply
  Jenni
  3 januari, 2018 at 00:04

  Är stamkund där och blev helt paff då jag såg texten idag o bekräftades att de faktist är utsäljning !! Alla andra butiker säljer samma sak. Nu försvinner en pärla från centrum 🙁

  • Reply
   Anna-Lena
   3 januari, 2018 at 00:52

   Ja, verkligen en förlust för Vasa!

 • Reply
  TIDSTJUVEN
  3 januari, 2018 at 02:57

  Verkligen trist. Jag kommer sakna Indiska!

 • Reply
  Livingwithmycamera
  3 januari, 2018 at 07:41

  Väldigt synd. Tror butiken här i Åbo kommer att gå samma öde till mötes. Efter att den flyttade lokal har den blivit i skymundan och drar inte folk, känns det som. Marknadsföringen tycker jag har minskat också, de syns helt enkelt inte så bra mer. Men kan det bara var det eller är det bara så att utbudet inte riktigt matchar dagens trender?
  Ang porslinet så är jag inte lika förtjust som du. Det är vackert men alla muggar är tunga och stora och klumpiga och svåra att hantera tycker jag.

  • Reply
   Anna-Lena
   3 januari, 2018 at 09:37

   Jag har också funderat lite på det där…tycker defintivt inte att Indiska gjort något för att nå ut via bloggare till exempel. Sällan har man fått nyhetsbrev om kommande produkter och det är svårt att hitta bilder till blogginlägg, vilket resulterar i att de kanske inte syns i sociala medier lika mycket som andra företag som pumpar ut nyhetsbrev och bilder så gott som varje vecka. Angående muggarnas storlek så håller jag helt med dig, men tallrikarna, glasen och skålarna gillar jag!
   Det där med att matcha dagens trender är knepigt. Delvis kan jag tycka att de gör de det, men delvis inte. Tror dock inte att det är negativt att INTE följa de senaste trenderna heller, eftersom det allra trendigaste det senaste året faktiskt har varit att INTE följa trenderna, utan att hitta det personliga och udda. Och det har man stor chans att göra på Indiska. Kläderna däremot är jag inte lika förtjust i, där tror jag på nåt sätt att konsumenten är betydligt mera trendkänslig än när det gäller till exempel tallrikar och glas. Och Indiskas kläder tilltalar nog långt ifrån alla med sina färger, mönster och lite bohemiska look.

 • Reply
  Marie
  3 januari, 2018 at 08:51

  Så otroligt tråkigt! Enda positiva skulle vara om vi fick Lagerhaus i Pentiks gamla lokal nu 😅 Perfekt utrymme, men i stil med Apoteket i mcdonalds så blir det väl en bank eller något annat spännande..

  • Reply
   Anna-Lena
   3 januari, 2018 at 09:24

   Ja, Lagerhaus skulle ju vara drömmen, men knappast…

 • Reply
  Livingwithmycamera
  3 januari, 2018 at 20:18

  Du har nog rätt i allt du skrev Anna-Lena!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.