Sugen på makeover

Jag vet inte med er, men jag har märkt att jag alltid får ett oerhört “nu gör vi om hela huset”-sug i januari. Ett år gjorde vi Agnes rum, följande år vårt sovrum. Och nu kliar det ordentligt i fingrarna att ta itu med vardagsrummet, som jag grubblat på ett längre tag nu. Jag vet ungefär vad jag vill åstadkomma, men det ena föder det andra. Byter vi soffor så kanske inte tv-bänken eller bordet passar in längre. Så det är ett projekt jag egentligen inte vet om jag borde sätta igång med…

 

 

Samtidigt vill jag inget hellre än slippa de vita sofforna. Har fått nog av att tvätta överdragen med jämna mellanrum, så nu vill jag ha mörkare soffor. Jag vet dock inte om vi ska behålla Ektorp-modellen, som vi alla tycker är oerhört bekväm, eller om vi ska kolla på någon annan modell – vilket är en utmaning eftersom det är så många kriterier som ska uppfyllas för att soffan ska få godkänt av alla familjemedlemmar. En annan sak som varit föremål för mina grubblerier i minst sagt en evighet är väggen ovanför soffan. Just nu känns det för “fjuttigt, plottrigt och litet”. Jag har nämnt en tavelvägg säkert tio gånger, utan att egentligen ta tag i projektet. Och innerst inne har det väl funnits en orsak till att jag inte gjort det – det har inte känts helt hundra med en massa tavlor. Har säkert sett några tusen tavelväggar flimra förbi de senaste åren, så jag har kanske tröttnat lite på den trenden. Jag vill istället sträva efter lite färre prylar, men istället stora, maffiga saker som tar plats. Så nu funderar jag på en riktigt stor spegel istället. Frågan är om 110 cm blir för stort ovanför en soffa? Enligt mina beräkningar skulle det kunna funka, men det vet man först när man testat. Jag älskar runda former, så det känns som att jag hittat rätt i tanken när jag skippat tavelväggen som hade blivit väldigt kantig.

 

 

En sak som jag ångrade redan för flera år sedan var att vi inte målade alla vardagsrumsväggar med den mjukt beige nyansen från Kalklitir, Celadon Primo. Nu tror jag kanske att jag lyckats övertyga min man om att vi ska göra det (jag har lovat att måla allt själv…). Beige är och förblir min favoritfärg på väggar eftersom det skapar en mysig och varm känsla. Jag tänker att man kanske kan ta den här makeovern i små steg. Börja med att måla väggarna och sen testa spegeln ovanför soffan. Allt behöver inte hända samtidigt (säger jag nu ja, vi får väl se sen när/om jag kommer igång…).

 

 

39 gillar
House Doctor Kalklitir Kamin Makeover Måla Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  Kaffehörnan
  21 januari, 2018 at 11:56

  Så härlig start på året

 • Reply
  Sandras
  21 januari, 2018 at 20:25

  JA! Det är alltid som värst i januari! Vi tar itu med köket i år och tapetserar väggarna 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   21 januari, 2018 at 20:27

   Vi verkar vara många som känner samma förändringsbehov i januari! 🙂 Va kul med köksfix!

 • Reply
  Livingwithmycamera
  22 januari, 2018 at 08:35

  På jobbet har vi tre Stockholmspeglar ovanför en säng. Känns galet med tre men på mitt jobb är det mera regel än undantag att inreda med upprepningar. Oftast fler än en lampa också och det ser alltid bra ut. Det ser riktigt jäkla snyggt ut med speglarna ovanför sängen . Ska jag ta bild och skicka? Vet inte alls om det skulle se bra ut ovanför en soffa men bara som en tanke…

  • Reply
   Anna-Lena
   22 januari, 2018 at 20:04

   Tack för bilden du skickade idag! Det var verkligen supersnyggt!

 • Reply
  Livingwithmycamera
  22 januari, 2018 at 20:54

  Kul att du gillade!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.