Sneak peek på nytapetserade badrummet

Inlägg i samarbete med Aveo

En makeover kommer sällan ensam – eller hur gick det gamla ordspråket nu igen? Vardagsrummet är fortfarande halvfärdigt (sofforna borde komma i påskveckan), Agnes rum är färdigt (ska visa bilder snart) och när vi ändå var på hugget tyckte jag att vi kunde ta itu med gästtoan på samma gång. Eller det var väl egentligen en slump att jag råkade falla pladask för en tapet för några veckor sedan. Jag hade inte ens sett tapeten live, men jag skickade snabbt ett meddelande till Anna på Aveo och frågade om den finns i lager. “Nej, men vi får hem den på lite över en vecka”, svarade hon. “Okej, beställ tre rullar!” svarade jag. Jag visste att den skulle sitta som en smäck ovanför panelen i vår gästtoa. När vi byggde huset 2010 var jag mitt inne i min vita shabby chic-period så självklart målade vi vitt ovanför den vita panelen. Nåja, det blir ju inte direkt ett revolutionerande resultat med vitt på vitt, men så var den tidens mode.

Under de senaste året när vi målat om i olika rum har jag alltid föreslagit att vi ska dra ett varv i gästtoan också, men det har aldrig blivit av. Och vilken tur, för att ha en enfärgad grå eller beige vägg ovanför panelen skulle inte direkt ge någon wow-effekt heller. Men det gör den här tapeten definitivt. Palm Jungle i svart, brunt och skimrande metallicnyanser från Cole & Son.

 

 

Jag är så sjukt nöjd med resultatet! Det blev ännu bättre än jag hade föreställt mig och jag kan inte sluta gå in i rummet bara för att beundra vad en mönstrad tapet faktiskt kan göra med ett rum. Gästtoan är pytteliten och oerhört svårt att fotografera eftersom man backar in i en vägg så fort man tar ett steg åt något håll, men jag ska försöka få till lite bättre bilder när alla detaljer är på plats.

 

 

Egentligen behövs inte så mycket nytt, det mesta kommer att lämna precis som det var innan. Men nya handdukar i beige ska inhandlas samt ett svart eluttag som ska sitta på väggen bredvid spegeln istället för det vita vi hade tidigare. Väggdekorationer och “pynt” funderar jag ännu lite över, men jag insåg att det inte behövs speciellt mycket sådant när man har en så här framträdande tapet. Tapeten ÄR dekorationen i det här rummet.

 

78 gillar
Aveo Badrum Hemma hos oss Makeover Tapeter

Du Kanske Också Gillar

9 Kommentarer

 • Reply
  Marina
  19 mars, 2018 at 07:59

  Om man vill går det ju lätt att sprejmåla kontakter och uttag. Bara att skruva bort o måla. Passar garanterat efteråt. Tycker det är svårt att hitta nya som passar.

  • Reply
   Anna-Lena
   19 mars, 2018 at 08:43

   Bra idé! Jag ska först kolla om jag hittar svarta uttag i Renovas ovala modell som skulle passa bättre stilmässigt än den vanliga rektangulära vi hade tidigare. Vi har lampknappar i Renova-modellen, så det skulle passa bra med ett sådant eluttag också.

 • Reply
  Q& Victoria
  19 mars, 2018 at 11:41

  Vad snyggt det blev! Tänk vilken förändring man kan få till med tapet! 🙂

 • Reply
  Christina
  19 mars, 2018 at 20:51

  Så snyggt! 🙂 Förstår att du går in i gästwc:n oftare nu för tapeten är verkligen vacker.

 • Reply
  Linda
  29 mars, 2018 at 11:26

  Så himla fint! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   29 mars, 2018 at 20:12

   Tack! Är också mycket förtjust!

 • Reply
  Å
  11 september, 2018 at 16:07

  Hejsan – ser på bloggen Simplicity att hon har kopierat ditt koncept. Vilket fint betyg 🙂 Snyggt!

  • Reply
   Anna-Lena
   11 september, 2018 at 20:17

   Tack, men det var nog the other way around 🙂 Jag såg bilden av tapeten på hennes insta och blev kär i den! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.