ESC 2018: Mercy

Som jag skrev i förra Eurovision-inlägget så finns det en del andra riktigt bra låtar i år också, förutom Netta. En av mina absoluta favoriter är Frankrikes låt “Mercy” framförd av Madame Monsieur, som jag hoppas och tror att vi kommer se bland topp tre i år. Otroligt skön och mjuk låt, dessutom med ett viktigt budskap.

 

 

Rekommenderar dig att kolla den här videon med engelsk text ifall du vill veta mer om låtens budskap – den blir så mycket mer än bara en fin låt när man förstår innebörden och ordleken med Mercy och merci. En otroligt vacker text. Topplacering till Frankrike i år, tack! Jag tror stenhårt på den här låten. Den är helt olik Nettas låt “Toy” och det går inte riktigt att säga att den ena är bättre än den andra när de båda är så otroligt bra på olika sätt. Gillar att båda låtarna har ett viktigt budskap utan att för den skull bli politiska eller rikta sig mot något specifikt land. Jag avskyr politiska attacker i ESC-låtar, men att lyfta fram humana budskap som görs i både “Mercy” och “Toy” är enbart ett stort plus enligt mig.

12 gillar
ESC

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.