ESC 2018: And the winner is….

Idag är det exakt en månad tills den första semifinalen hålls i Eurovison Song Contest och jag har redan börjat lyssna på låtarna. Om jag totaltdissade Sveriges Melodifestival i år, så är jag betydligt mera positivt inställd till bidragen i ESC. Det finns många bra, men det finns en SOLKLAR VINNARE och jag kan inte se något annat slutresultat än att Netta från Israel vinner med sin fantastiska låt “Toy”.

 

 

Senaste gång jag upplevde ett liknande Halleluja-moment var när jag hörde Loreens “Euphoria” första gången och jag flög upp ur soffan och skrek att hon kommer vinna hela ESC. Samma feeling fick jag när första refrängen av Nettas låt körde igång efter 1 minut och 12 sekunder. Vilken fullträff! Som sagt, det finns många andra fina låtar i årets startfält, men Netta sticker ut på så många sätt. Låtens budskap (handlar om Me too-kampanjen), hennes självsäkra attityd, hennes minspel och hennes fantastiska röst. Och kacklandet förstås 🙂 Jepp, hon kacklar som en höna i vissa delar av sången och självklart gör det låten ännu ett snäpp bättre. Jag hatar ju skojbidrag, men trots kacklandet är det här verkligen INTE ett sådant. Låten är otroligt kraftfull och framförs av en artist med pondus och power. Ännu ett plus för att man hör lite orientaliska melodislingor i låten också. Jag kan inte tänka mig annat än att Netta är en person som också levererar med råge när det är dags för live-framträdandet. Får lite Alma-vibbar av Netta och Alma är min absoluta favoritartist just nu.

Det känns nästan överflödigt att kommentera andra bidrag än detta i år. Netta måste helt enkelt vinna. Allt annat känns bara platt och trist när man hört hennes låt.

 

15 gillar
ESC

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Jasmine - Mitt gröna samhälle
  8 april, 2018 at 17:45

  Håller helt med! Har lyssnat på en massa bidrag och följde nog också med meodifestivalen som tidigare (även om det var värre än någonsin), men inte förrän jag lyssande på den här kände lag någon slags “wow”-känsla. Men den här tror jag nog starkt på! Hoppas bara att resten av Europa också håller med 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   8 april, 2018 at 19:48

   Det KÄNNS som om det här är en låt som hela Europa KAN förstå och ta till sig. Men jag tror också det är många som kommer avsky den och henne – tyvärr. Säkert en sån där låt där åsikterna går väldigt mycket isär.

 • Reply
  Åsa Aabakken
  10 april, 2018 at 16:24

  Jag gillar Benjamins låt jättemycket den här låten får jag nog lyssna på några gånger, kanske den växer ju mer man lyssnar 🙂
  M.v.h Åsa

  • Reply
   Anna-Lena
   10 april, 2018 at 18:05

   Det gör den! Även om jag gillade den massor redan vid första lyssningen. Benjamins låt är ingen favorit för mig 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.