Just nu-listan

Jag har egentligen massor av inredningsinlägg i utkaststadiet, men inget av dem lockar att jobba vidare med just nu. Endera krävs någon typ av styling och fotografering eller research på nätet för att jag ska komma vidare med dem och det känner jag inte riktigt för just nu. Så inspirerad av min vän Linda tänkte jag istället blogga om något hela annat idag – nämligen en klassisk “JUST NU-lista”.

 

FEM bästa – just nu.

1. Våren. Som jag skrev på Instagram igår till den här bilden: “När man väntar på sommarens ankomst – DET är den bästa tiden på året!” 

 

 

2. Att de flesta grusvägar där jag brukar promenera har torkat upp. Jag hatar verkligen lerperioden när man måste gå ut på promenad i gummistövlar, men känslan när man får snöra på sig sneakers och gå en rask promenad på torra vägar är oslagbar.

3. Att vi gjort så lyckade “renoveringar” här hemma i vinter. Är så sjukt nöjd med hur allt blev.

 

 

4. Att vi börjat fundera och planera hur och var semestern ska spenderas.

5. Att kalendern inte är lika välfylld som i vintras. Barnens hobbyn avslutas en efter en annan och det betyder lite mera fritid när vi inte behöver skjutsa var och varannan kväll. Sen på hösten är det alltid jättekul igen att kicka igång all verksamhet, men en sommarpaus är alltid skönt.

 

FEM värsta – just nu.

1. På första plats hamnar definitivt vårt stökiga hem. Våra renoveringsprojekt är klara – eller egentligen fem före klara. Och det skedet irriterar mig så ofantligt. Det ligger konstiga prylar överallt i väntan på att “någon” ska fixa det sista. Färdigmålade lister som ingen spikat upp ännu, omålade skåpdörrar som väntar på ett lager färg och lampor som ska hängas upp. Som tur är så har jag lärt mig att inte stressa upp mig över lite “rådd”, det är ju övergående och jag kan bra leva i lite kaos i några veckor.

2. Att det känns som om vi tappade de två första vårveckorna när hela familjen låg däckade i världens förkylning. Nu är vi dock äntligen på benen allihopa!

3. På grund av att vi knappt var utanför huset på de två veckorna så missade vi vårens ankomst. Och när man har växande barn betyder det i princip att hela garderoben ska uppdateras från en dag till en annan – och det har vi inte hunnit med i år. Idag var Edvin ute på gården och sparkade fotboll i vinterstövlarna…

4. Ja, jag har verkligen inte mycket att klaga på märker jag, när en sån petitess som det här kommer med på listan. Men lite störande är det när jag hittat den perfekta golvlampan till vardagsrummet och det stått på hemsidan att den kan beställas från 26.4. Och när den dagen kommer så står det att leveransen sker först i juli. Morr. Nu vet jag inte om jag ska orka vänta eller försöka hitta en annan… Tanken var att den skulle stå där i hörnet mellan soffan och det svarta skåpet.

(Och här får ni samtidigt se den första bilden på vårt nya vardagsrum – om ni inte redan sett den på insta. Inte världens skarpaste, men detta var vad jag hittade i min telefon nu).

 

 

5. Nummer fem? Hmm, kommer inte på något annat som jag vill klaga över just nu. Bra så.

 

FEM saker jag gjort i veckan.

1. Sett Agnes teaterföreställning på Taikon. Hon spelade en amazon vid namn Zoelia. Så kul att se föreställningen som de jobbat med hela vintern – de har till och med skrivit manuset själva.

2. Uppdaterat garderoben med lite blommigt och starka färger. Älskar verkligen att det går att hitta mönster och färger i butikerna just nu!

 

 

3. Surfat på Airbnb-bostäder varje ledig minut.

4. Besökt våra kontor i Vörå och Oravais och varit med på en brandsläckarganskning.

 

 

5. Bakat fröknäcke och kladdkakemuffins till Agnes fotislags kakförsäljning på byabutiken idag. Blev klar kl 22.45 igår kväll.

 

FEM saker vi ska göra i helgen.

1. Åka in till stan och söka skor åt Edvin. Det ska vi faktiskt göra så fort jag skrivit det här blogginlägget klart. Wish us luck.

2. Kolla “Stjärnornas stjärna”. Jag tittar som sagt nästan aldrig på tv, men när jag tittar så är det 99 % av gångerna relaterat till musik. Stjärnornas stjärna är ju ett nytt koncept och jag gillar det faktiskt. MEN. Jag tycker upplägget med utröstning inte alls passar i det här programmet, jag vill ju se alla artister sjunga alla genrer. Istället hade de kunnat samla poäng för varje låt och till sist kora en vinnare, istället för att rösta ut en efter en.

3. Kanske måla ett skåp.

4. Fortsätta googla skåpben. Finns det något annat än Superfront och Prettypegs? Tänker nämligen INTE betala 320 euro för ben till ett skåp som kostat mig 70 euro. Tips på var jag kan hitta något i den här stilen? Mässing eller guld och ca 15-20 cm höga är kravet.

 

 

5. Åka till Malax på träningsmatch med Edvin kl 8 imorgon. På en söndag…

 

FEM saker jag längtar efter.

1. Stockholm. Vi längtar alla dit. Sjukt mycket.

2. Att det ska bli en riktigt varm sommar (fast egentligen hatar jag sommarkläder, vilket jag kan återkomma till senare).

3. Att hitta de perfekta solglasögonen. Det är det enda negativa med lugg – de flesta solglasögonmodeller passar överhuvudtaget inte ihop med luggen. Sen kräver mitt långsmala ansikte väldigt stora bågar, men då blir det alltid problem “uppåt” mot luggen. The search continues…

4. Maj månad. Det brukar vara en bra månad med många roliga vårfester och avslutningar. Och morsdag och min födelsedag, hehe.

5. Att inreda terrassen inför sommaren.

 

 

EN sak jag tycker ni ska göra.

1. Lyssna på eurovisionslåtarna om ni inte redan gjort det. Och berätta vem ni tycker ska vinna!
P.S. Liiite roligt ändå att panelen i “De Eurovisa” placerade precis samma två låtar på plats 1 och 2 som jag gjorde! Ni får scrolla ner lite i flödet om ni missat mina ESC-inlägg i år.

 

25 gillar
Allmänt

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Ulrica
  29 april, 2018 at 06:43

  Hej, va fint vardagsrum ni har. Svarta skåpet i hörnet, var har du köpt det?

  • Reply
   Anna-Lena
   29 april, 2018 at 07:15

   Tack! Skåpet är faktiskt köpt på Minimani av alla ställen. Men det är några år sedan och jag har inte sett dem där sedan dess tyvärr. Ikea har dock en lite liknande serie som heter Malsjö, fast det skåpet är lite lägre.

 • Reply
  Petra
  29 april, 2018 at 19:20

  Tycker att det här var ett riktigt trevligt inlägg! Tummen upp! Och vardagsrummet – wow!

  • Reply
   Anna-Lena
   29 april, 2018 at 20:53

   Tack så mycket Petra! Så roligt att höra!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.