Modekollen: 90-talsvibbar

Influenser från 80- och 90-talsmodet har vi stött på en hel del under de senaste åren och i vår får vi säga hej och välkommen till tre trender som verkligen påminner mig om mina tonår på 90-talet. På gott och ont. Det är nu man fattar att man börjar bli gammal. När man upplevt magväskans glansperiod tidigare en gång. För ja, säsongens absolut hetaste väska är definitivt magväskan/midjeväskan/bältesväskan. Kärt barn har många namn.

 

 

Förstås är den lite uppdaterad och aningen snyggare än när det begav sig på 90-talet, men för mig som haft en nylonväska runt magen på klassresan i 9:an är det kanske inte en väsktrend jag kommer anamma i första taget. Fast jag ska aldrig säga aldrig! Jag kan faktiskt tycka det är ganska fint – åtminstone på andra. Guccis magväska blev oerhört hypad i vintras, men om den prisklassen kanske inte riktigt är den rätta, så kan du faktiskt ta en vanlig handväska och justera axelbandet så det passar runt midjan istället. Eller kolla på loppis – garanterat hittar du äkta 90-talsväskor där. De stora butikskedjorna har också många olika magväskor i sortimentet just nu. Det finns verkligen väskor i alla färger, former och stilar.

 

Stora bilden: Gina Tricot. Gul väska och svart väska med ring: Zara. Svart läderväska: H&M. Turkos väska: River Island. Rosaröd väska: Asos. Kamouflagemönstrad väska: Adidas.

 

Hur ska man styla magväskan á la 2018 då? Till exempel med jeans och enkel vit t-shirt som på den första bilden i inlägget. Till en vid, vadlång kjol och en tröja funkar den fint istället för ett bälte. Eller ovanpå kavajen. Man kan också bära den “crossbody”, dvs. så att den hänger lite snett frampå magen eller under ena armen. Passar speciellt bra till en lite sportigare stil och det är nog den varianten jag själv skulle välja om jag skulle skaffa mig en magväska nu. Min absoluta favorit – som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att köpa – är den kamouflagemönstrade Adidas-väskan. Onekligen är det ju ganska praktiskt att ha händerna helt fria och slippa hålla i väskan…

 

Bilder: Asos, River Island

 

På tal om Adidas. En annan trend som jag sett swisha förbi är de breda Adidas-byxorna med tryckknappar i sidan. Handen upp alla som haft sådana! Jag har. Och jag älskar ju fortfarande Adidas, men vida byxor är inte riktigt min grej. Ännu i alla fall. Så jag håller mig till mina tajta leggings. Det trendiga folket får bära tryckknappsbyxorna.

 

Bild: Adidas

 

Vi fortsätter på den sportiga looken och går vidare till nästa trend – de så kallade “dad sneakers” eller “chunky sneakers”. Både magväskan och Adidas-byxorna kan jag faktiskt förstå, men trenden med de överdimensionerade skorna har jag verkligen svårt för. Jag gillar grova sneakers med tjock sula, till exempel Nike Air Max, men dad sneakers ligger liksom på en lite annan nivå. Precis som med magväskan har även de stora modehusen gått in för den här trenden, bland annat Balenciaga.

 

 

Jag minns egentligen inte att de här skorna skulle ha varit speciellt inne på 90-talet. I alla fall inte i Finland, men kan tänka mig att amerikanska 90-talspappor sportade sådana här skor. Tycker faktiskt de kunde ha stannat på 90-talet och inte återupplivats 2018. Som sagt – jag har verkligen inget emot sneakers och använder det själv största delen av sommarmånaderna, men de här är bara klumpiga och fula. Det tycker jag åtminstone nu. Exponeras man för något under en längre tid så brukar man sakta men säkert börja gilla det. Kommer det att hända med dad sneakers också? Jag vet inte, men jag har svårt att se det…

 

Är du riktigt, riktigt high fashion i vår så kombinerar du förstås alla dessa tre trender i en outfit.

 

18 gillar
Byxor Mode Modekollen Skor Väskor

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  Mima
  4 maj, 2018 at 09:05

  Intressant och underhållande inlägg. Jag som är född -91 fattade ju liksom inte hur stor trend dessa var under 90-talet. Jag minns nog magväskan och byxorna men jag minns hårmaskarorna och plastsandalerna bättre 🤣

  • Reply
   Anna-Lena
   4 maj, 2018 at 09:46

   Haha, det finns så många knasiga 90-talsfenomen som man nästan har glömt. Hårmaskara, det var ju verkligen grejer det! 🙂

 • Reply
  Åsa Aabakken
  4 maj, 2018 at 14:05

  Vad kul att få leva sig tillbaka, kan inte säga att jag saknat magväskan jättemycket och inte träningsbyxorna heller. Jag kanske hoppar över detta modesteg :-). Trevlig helg

  • Reply
   Anna-Lena
   4 maj, 2018 at 16:25

   Gissar att de här trenderna är ganska kortlivade, så säkert smart att hoppa över dem 😃

 • Reply
  Marias Memoarer
  5 maj, 2018 at 14:29

  Det enda jag skulle kunna tänka mig av dedär trenderna är magväskan i rätt färg och modell. Den från Gucci var ju vrålsnygg, men inte ens chans i världen att jag skulle köpa en så dyr väska 😉 Skulle jag hitta något liknande till ett billigt pris, why not! Oftast är ju en handväska/axelväska mest bara bökigt att bära omkring med..

  • Reply
   Anna-Lena
   5 maj, 2018 at 16:30

   Nä, en Gucci-väska är nog inget jag suktar efter heller. Speciellt inte en i en sån här övergående trendmodell. Tur det finns budgetalternativ 😊

 • Reply
  Petra
  8 maj, 2018 at 18:12

  Alltså på riktigt! Snacka om flashback på adidas-byxorna! Haha!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.