Rusta expanderar till Finland

Rusta är ett av mina måsten när vi besöker Umeå, men snart behöver vi inte åka så långt för att ta del av deras utbud. Rusta har nämligen i början av maj genomfört ett förvärv av den finska lågpriskoncernen Hong Kong.

– Rusta ser stora möjligheter på den finska marknaden och genom förvärvet av Hong Kong har vi nu chansen att ta vara på dessa. Hong Kongs kunskap om de finska kunderna, företagets breda geografiska täckning och likheterna med Rustas koncept ligger till grund för beslutet. Vår styrka är vårt breda sortiment för hemmet till Nordens lägsta priser. Nu ska vi göra det tillgängligt på ännu en marknad tillsammans med våra nya finska kollegor. Det känns fantastiskt, säger Göran Westerberg, vd på Rusta.

 

Rustas vd Göran Westerberg

 

– Jag ser betydande potentialer i förvärvet. Rusta och Hong Kong har en likartad affärsfilosofi och kompletterande geografisk täckning, liksom ett likartat produktsortiment som kommer generera större volymer. Jag känner därför stor tillförsikt att vi tillsammans ska kunna skapa något riktigt bra och bli en ännu tyngre aktör på den nordiska detaljhandelsmarknaden, säger Bengt-Olov Forsell, en av grundarna och styrelseordförande för Rusta.

Inledningsvis kommer Rusta att verka under Hong Kong-namnet i Finland, men med tiden ska bolagets egna Rusta-koncept ersätta.

 

Källa: Rustas nyhetsrum och VAFinans. Foton: Rusta.

38 gillar
Rusta

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.