Beige kök

Ett av de rum där inredningstrenderna syns tydligast är nog köket. Det gäller förstås främst nybyggen, eftersom man sällan förnyar sitt kök enligt trenderna, men bygger man nytt är det nog lätt att fastna för de rådande trenderna. Grå köksluckor med mässingshandtag har vi sett väldigt mycket av de senaste åren och innan dess hade vi de helvita köken där både skåp och bänkskiva var kritvita. Därför tyckte jag det kändes väldigt nytt och fräscht att se ett beige kök (eller varmgrå som det står i beskrivningen, men mina ögon säger nog helt klart beige).

 

 

Bilderna kommer från en lägenhet som är till salu via Historiska hem. Bänkskivan är gjord i juramarmor och går en bit upp på väggen runt ytorna vid köksbänken. Väldigt lyckad matchning mellan bänkskivan och golvet här. Det är något som jag tycker är jätteviktigt i ett kök, men som många inte tänker på i planeringen. Det blir oftast en snyggare och mera sammanhängande helhet om golvet och bänkskivan går ton i ton eller om man plockar upp en färg från golvet i bänkskivan eller vice versa.

 

 

Jag som är en stor beigeälskare tycker förstås det här är jättefint! Mjukt och harmoniskt. Beige och brunt har tagit stora kliv uppåt på trendstegen det senaste året, men jag tycker fortfarande att det mest syns bland stylister, inredare och andra trendkänsliga typer, medan den vanliga konsumenten kanske inte riktigt hoppat på tåget ännu. Kanske beige kök blir nästa stora kökstrend?

 

 

Själv har jag alltid haft beige och brunt i mer eller mindre utsträckning, så för mig är det på det sättet ingen trendfärg, utan en färg som hängt med sedan vi byggde huset. Mitt eget kök är till exempel vitt med beige bänkskiva och golvet är vitt med samma beige nyanser som i bänkskivan. Vad säger ni – hiss eller diss till ett beige kök?

 

Bilder: Historiska hem
Tipstack till Trendenser

40 gillar
Bostäder till salu Golv Kök

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.