Formbröd – low carb och glutenfritt

Jag är ingen brödmänniska längre eftersom jag inte tål vanligt mjöl speciellt bra, men på hösten blir jag alltid sugen på smörgåsar av någon anledning. Jag har testat otaliga recept på lågkolhydratbröd och de flesta är i ärlighetens namn ganska äckliga. Ofta lite svampiga eller ”äggiga” i konsistensen. Eller så smakar de för mycket mandelmjöl, vilket jag har väldigt svårt för numera.

Men för ett tag sedan hittade jag ett recept på ett snabblagat formbröd som jag verkligen gillar. Det innehåller visserligen mandelmjöl, men det är inget som ger någon bismak i det här receptet tycker jag. Jag tror det är yoghurten som gör brödet godare än de flesta andra liknande jag provat på. Det tar max tio minuter att röra ihop smeten. Receptet kommer från Åse Falkman, som är en stor favorit för mig sedan många år tillbaka just när det gäller low carb-mat.

 

 

Idag gjorde jag en räksmörgås med brödet som bas och det blev hur gott som helst! Caroline frågade efter receptet på Instagram, så här kommer det.

 

Ingredienser

3 ägg
3 dl fet yoghurt
2 dl mandelmjöl
2 dl pofiber
2 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
svarta vallmofrön / sesamfrön / linfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen pösiga, tillsätt yoghurten och blanda sedan ner de övriga ingredienserna. Häll i en 1 liters bakform klädd med bakplåtspapper. Strössla på t.ex. linfrön, sesamfrön eller svarta vallmofrön och sätt in formen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och skär sedan i skivor. Rosta gärna innan servering, det blir ännu godare då. Brödet går också bra att frysa (skiva innan du lägger in i frysen, så är det enklare att tina upp det).

20 gillar
LCHF Mat & bak Recept

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.