Från skiss till verklighet

Inlägget innehåller reklamlänkar

 

Med utgångspunkt i skissen som jag visade i gårdagens inlägg tänkte jag visa hur väggen ser ut i verkligheten efter omgörningen. Men vi börjar med skissen igen.

 

 

Den här gjorde jag någon gång i vintras när jag hittade min drömsoffa. Då hade jag just målat väggarna med Kalklitirs Celadon Primo och jag längtade efter att slänga ut våra vita soffor som krävde tvättning var och varannan månad. Jag tyckte det var lättare med vita soffor när barnen var mindre, men nu på senare tid blev de smutsiga betydligt snabbare än jag orkade tvätta dem. Det där med att hitta rätt soffmodell var dock inte så enkelt som jag hade trott, men det löste sig till slut när jag hittade drömsoffan på Mio och mamma och jag tog en tur över till Umeå en februarilördag. Soffan på skissen visade sig i verkligheten vara nästan exakt samma nyans som en nymålade väggen, så vi valde istället ett betydligt mörkare tyg. Och jag är så otroligt nöjd med valet av färg – det syns verkligen ingen smuts alls på sofforna och den brungrå nyansen passar bra med den beige väggen.

 

 

Sedan var det dags att hänga upp något på väggen ovanför soffan. Medan vi ännu hade de gamla sofforna planerade jag länge att göra en tavelvägg, men jag tycker att det börjar gå lite inflation i tavelväggar så jag ville ha något annat. Runda former är något jag förespråkar eftersom de flesta av oss inreder väldigt kantigt och rektangulärt, så en stor spegel kändes som ett bra val ovanför soffan. Jag hittade spegeln Walls från House Doctor på Aveo och den var precis så enkel och avskalad som jag ville ha. Så efter att vi hade bestämt storlek med hjälp av kartongtricket beställde Anna hem en spegel åt mig. På samma gång beställde jag också två svarta hängande ljushållare från Aveo (Ferm Living) som jag hade ritat in på skissen. Mjuka former även på dem, men ovala istället för runda för att komplettera spegeln.

 

 

Och så här ser rummet ut i nuläget – ny matta köpte jag åt mig själv i födelsedagspresent i maj. “Splattermattan” – jag är ju väldigt svag för mönster i den här stilen och färgerna råkade passa perfekt i rummet.

 

 

Det som skiljer sig från skissen i nuläget är att vägglampan till vänster saknas. Exakt den modellen som på skissen har faktiskt legat här hemma i flera månader redan, men just nu lutar det mot att vi väljer en golvlampa istället. Är det förresten någon som är sugen på en likadan spegel så vet jag att det finns två stycken i Aveos lager just nu. Den skickas dock inte per post, men kontakta Aveo om du är intresserad och har möjlighet att hämta den från deras lager i Komossa.

 

 

Väggfärgen är rätt svår att fånga på bild, ofta drar den betydligt mera mot grönt på alla foton än vad den gör i verkligheten. Den är en varm beige nyans, men lite beroende på var solen ligger just då kan den se väldigt olika ut. Lite skillnad är det nog om man jämför med utgångsläget på bilden nedan, eller hur? Jag har verkligen svårt att fatta att det såg ut så här för bara ett halvår sedan – den stilen känns inte alls som “jag”.

 

 

Jag trivs så mycket bättre nu när rummet är mörkare och mera ombonat. Ett extra plus för att nya sofforna faktiskt är ÄNNU skönare än de gamla Ektorparna – någon vi verkligen inte trodde var möjligt!

 

 

43 gillar
Aveo Ferm Living Hemma hos oss House Doctor Jotex Makeover Mio Möbler Soffor Vardagsrum Vårt vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Lisbet
  26 augusti, 2018 at 08:39

  Jättesnyggt! Hur har ni fäst spegeln på väggen?

  • Reply
   Anna-Lena
   26 augusti, 2018 at 09:30

   Jag tror att vi använde två “fjärilsfästen”, alltså såna där som expanderar när de är intryckta i väggen. Spegeln hade två upphängningsfästen på baksidan så därför hade vi två fjärilar.

 • Reply
  Eva Domis
  2 november, 2019 at 09:14

  Jättesnyggt med de nya sofforna och den sobra stilen du har! Själv älskar jag mina ektorp soffor och det gråa färgvalet passar så bra in i mitt val av färger i övrigt med vitt,svart, brunt och grått! Vita soffor skulle jag nog aldrig skaffa trots att de ser fina ut, vill ha det gråa för det är så stiligt och sobert! Ser ej det vita som shabby chic utan mer som amerikanskt lantligt och livet på landsbygden i en småstad får gärna vara en blandning av urbant industriellt och lite lantlig rustik stil. Roligt att botanisera i din blogg ännu, 2011 kom även jag mig med på inredningståget, innan dess inredde man ej utan pyntade med prydnadssaker, inredningsdetaljer får tingen att låta lite coolare 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   3 november, 2019 at 19:33

   Oj, en ny kommentar på min stendöda blogg – det var ju roligt! 🙂 Jag är verkligen supernöjd med våra soffor, kul att höra att du gillar dina nya Ektorp också. De är bekväma 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.