Höstens färgskala

Jag fullständigt bubblar av inredningsinspiration just nu! I höst känns det som att det händer så mycket i inredningsvärlden – det kommer nya färger och stilar och många märken presenterar alldeles fantastiska kollektioner. Och just nu pågår Formex i Stockholm som jag följer med intresse. Jag tänkte vi skulle ta en titt på en hel del av höstens nya kollektioner under de kommande veckorna, men jag vill inleda med den här bilden från Ikea som jag tycker sammanfattar hösten 2018 på ett väldigt bra sätt.

 

 

Det gäller både material, färgskala och prylar, men också stämningen och stilen i sin helhet. Här finns hela färgskalan á la hösten 2018 i en enda bild. Vi ser mycket färger i höst, till exempel gult, rött och rosa som man adderat en hel del svärta i så att tonerna blir dämpade och softa. Senapsgult och ockra är nog de färger som lyser klarast på trendhimlen just nu, tätt följt av rosa och rostfärgade nyanser. Brunt och beige såg vi redan mycket av i våras och de hänger fortfarande med. Samma med klassikerna svart, vitt och grått. Det är extra viktigt att plocka in svarta detaljer i en inredning som denna för att tuffa till det lite. Jag tycker faktiskt det finns för lite svart i bilden ovan, det känns ganska kontrastlöst, så jag hade nog plockat in någon svart metallmöbel för att lyfta stilen från 70-tal till 2018. Inget ont om 70-talet dock, höstens influenser kommer faktiskt till stor del därifrån.

 

 

Men mera om det här med trender i kommande inlägg – det finns faktiskt ganska många specifika saker att ta fast på kring det just nu utöver färgerna.

 

 

41 gillar
Höstnytt Ikea Trender Trender 2018

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.