Årets kulör 2019: Spiced Honey

En liten stund efter att jag hade bloggat om favoritfärgen häromdagen läste jag det här inlägget hos Add Simplicity. Det handlar om Nordsjö som har utsett en kulör som går under namnet Spiced honey till årets färg 2019. Och det är ju precis en sådan nyans jag hade tänkt mig till Edvins rum.

 

 

På bilden ovan är det alltså väggen i det bakre rummet som är målad med Spiced honey. Inte helt olik den färg jag fastnade för på Granits bild alltså, men lite ljusare.

 

 

Varje år träffas Nordsjös färgexperter och ett antal designers från hela världen för att fånga stämningen som råder i världen, och detta översätts sedan till den årliga kulörpaletten. Bakom färgvalet ligger experter som jobbat med trendanalys och kulördesign i mer än 25 år.

 

 

Inför nästa år har man alltså valt Spiced Honey – som är en varm bärnstenston med inspiration från honung. “Det är ett modernt val som passar en mängd olika livsstilar och inredningar. Den uttrycker också den nya känslan av optimism som kom fram i den globala trendforskningen som genomfördes”, säger man på Nordsjö.

 

 

Spiced Honey är en mångsidig färg som kan skapa olika stämning beroende på vilka färger och möbler man kombinerar den med. Den kan vara rogivande, lugnande och mysig, men också livfull och lekfull – allt beror på vad den kombineras med. Jag blir så glad av att tänka på att Edvins rum ska få en så här varm och mysig ton på väggarna. Det blir verkligen något helt annat än det kalla ljusblåa han haft hittills. Färgen andas optimism och glädje, som även färgexperterna tog fasta på.

 

Men jag vågar nästan gissa att ni är många som rynkar lite på näsan åt nyansen. Gulbeige – hur tänker hon nu? Har jag rätt?

Själv ser jag redan slutresultatet framför mig och i kombination med de möbler vi just monterat ihop plus alla smådetaljer i svart, vitt, konjaksbrunt, senapsgult och mässing kommer det bli kanon. Önskar jag fick börja måla NU, men eftersom helgen kommer gå i fotbollens tecken finns det ingen tid för hemmaprojekt. Men på måndag är det jag som kliver in på Vasa Färg och ber Ida blanda till en burk färg i den här nyansen.

 

Foto: Nordsjö

29 gillar
Edvins rum Makeover Måla Trender Trender 2018 Vasa Färg

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  B-M
  7 september, 2018 at 08:33

  Är det bara jag här som är tillräckligt gammal för att få 70-talsvibbar 😀 ? Brunt var väldigt populärt då jag var barn just på 70-talet.

  • Reply
   Anna-Lena
   7 september, 2018 at 09:22

   Nej, jag tror absolut inte du är den enda som känner så. Tricket ligger i stylingen. För man det på ett sätt som andas 2018 så tror jag inte det ser ut som ett 70-tals hem. Men faktum är att 70-talet är en stor influens inom inredning just nu, så vi kommer nog se mycket mera av det framöver också.

 • Reply
  Mickan
  10 september, 2018 at 09:58

  Jag tror det kommer bli görsnyggt!! Är ju också ett stort fan av just dessa färger! Ser framemot resultatet.. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   10 september, 2018 at 09:59

   Kul att höra att du också gillar! 😃👍

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.