Ikeas oktobernyheter

Vilken rolig och fartfylld diskussion det blev kring franslamporna på Facebook och Instastories igår! De flesta av er sågade dem verkligen vid fotknölarna (84 %), medan 16 % gav tummen upp på min omröstning på instastories. Sällan har något inlägg genererat så många kommentarer och åsikter på Facebook som det där. Verkligen kul att läsa era åsikter!

När jag öppnade Ikeas senaste pressmejl som kom häromdagen såg jag ett virrvarr av blommigt, murrigt och faktiskt lite tantigt där också. Och på paradplats hänger två av de där äkta 80-tals lampskärmarna (som jag antar bara är rekvisita i den här bilden, inget som Ikea säljer – ännu i alla fall). Men ändå, de hänger där.

 

 

Där står också farmors porslinssamling – figurinerna – på rad uppe på skåpet. Skåpet är faktiskt det som man vill sälja med den här bilden, men jag tycker valet av prylar och hela stylingen är betydligt mer intressant att spana på. Skåpet blir mest bara en kuliss för att visa upp alla intressanta saker. På bilden nedan använder man små lampskärmar som hattar ovanpå farmors porslinskatter och -hundar. “Nä, nu har det nog spårat ut” hör jag redan att vissa av er tänker!

 

 

Den här bildserien är onekligen väldigt olik Ikeas vanliga stil – det är väldigt drömmiga och dramatiska bilder. Mörkt och mustigt, rutigt och blommigt. Lite som att stiga rakt i en teaterpjäs där man inte riktigt vet vad som är verklighet och vad som är fantasi. Så luta er tillbaka och inspireras!

 

 

Gillar man inte stylingen så kan man kanske blunda för den och istället koncentrera sig på produkterna. Men lugn, ni som gillar de mer välbekanta och trygga bilderna ska få en dos sådana också.

 

 

Skurup är en så kallad uplight som finns i flera olika modeller. Passar fint om man vill lysa upp en mörk hörna.

 

 

Vitrinskåpet Milsbo i antracitgrått.

 

 

Havsta heter den här förvaringsserien i grått som syns på bilden nedan. Ett soffbord ingår också i samma serie. Havsta finns även i mörkbrunt – det var det skåpet som syntes på den första bilden i inlägget.

 

 

Ni minns kanske kålbladsfaten jag skrev om för ett par veckor sedan? Nu kommer Ikeas version. Det heter Smakbit och torde kosta under 15 euro (priserna är endast angivna i kronor i pressmaterialet och 129 kronor ligger fatets pris på).

 

 

Min favorit bland oktobernyheterna är serien Idåsen i metall.

 

 

Serien innehåller flera olika möbler och finns i beige, blått, mörkgrått och senapsgult. Perfekt för arbetsrum eller kanske barnrum där det behövs förvaring (jag skulle dock inte placera skåpet med glasdörrar i ett barnrum).

 

 

Det finns även en del andra nyheter för kontoret, bland annat skrivbordsstolen Alefjäll, som finns i beige, svart och gyllenbrun.

 

 

Det där var en del av nyheterna – vill ni kolla in resten hittar ni dem här.

Pressbilder: Ikea

16 gillar
Höstnytt Ikea Möbler

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Christa
  18 september, 2018 at 23:03

  Wow, vilka spännande bilder!! Och vad kul att det äntligen kommer en motreaktion till den här tråkiga skandinaviska minimalismen som vi borde vara trötta på nu. Jättespännande nyheter!!

  /C

  http://fondofhome.blogg.se – en annorlunda lantlivsblogg

  • Reply
   Anna-Lena
   19 september, 2018 at 05:50

   Exakt så tänker jag också! Att det är en motreaktion mot det vi sett de senare tio åren. Ska bli spännande att se om vi faktiskt går mot en sådan här inredningsstil nu.

 • Reply
  Helena
  20 september, 2018 at 15:34

  Bara man väntar tillräckligt kommer allt tillbaka…får börja rota i mina lådor efter min barndomssamling av porslinsdjur från 70- 80-talet 😅 Intressant med lite nytänk, fastän jag inte vet om jag storgillar det. Känns lite väl dramatiskt och färgstarkt för mej, men kanske det bara är för att allt har varit så minimalistiskt och ljust nu i många år.

  • Reply
   Anna-Lena
   20 september, 2018 at 18:40

   Jo, det är nog så att allt kommer tillbaka – fast man har svårt att tro det om vissa saker, men nog tusan dyker de upp ändå efter ett tag! 🙂 Det är nog en stor kontrast till den inredning vi sett under de senaste åren, så jag tror det kommer ta ett bra tag innan folk anammar den här “nya” stilen.

 • Reply
  Mamma Britta
  20 september, 2018 at 19:55

  Lampskärmarna på bild 1 och 2 är ju likadana som jag gjorde på 80-talet.

  • Reply
   Anna-Lena
   20 september, 2018 at 19:56

   Ja, exakt lika! Har du dem kvar ännu? 🙂

 • Reply
  Mamma Britta
  21 september, 2018 at 07:03

  Alla borde finnas kvar nånstans. Några finns ännu framme, på nån undanskymd plats, kanske dags att plocka fram.

  • Reply
   Anna-Lena
   21 september, 2018 at 09:57

   Ja, vi får kolla på dem imorgon! 😊

 • Reply
  B-M
  21 september, 2018 at 09:55

  Underbart! som hos mommos med ännu mera färg. Min stil definitivt (som varit ganska ute de senaste åren) 😀

  • Reply
   Anna-Lena
   21 september, 2018 at 09:57

   Roligt att du gillar och känner igen dig i stilen. Det är ju nog så att allt kommer tillbaka i något skede 😊

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.