När förväntningarna inte uppfylls

Jag har letat som en galning efter en golvlampa till vardagsrummet ända sedan i våras. Drömmen är den här från IC Lights, men jag betalar inte 1000 euro för en lampa. Jag vill ha något liknande, men mindre, och jag blev så glad när jag efter många timmars letande äntligen hittade den här.

 

 

Den var slut i lager hela sommaren, men 31.7 beställde jag den. Då skulle den komma in i lager 17.8. Det blev krångel med beställningen och ytterligare fördröjningar innan paketet skickades iväg. Sen var det ännu mer krångel vid överlämnandet eftersom vi inte var hemma i tisdags när budbilen hade varit här, men efter många om och men, telefonsamtal och chattmeddelanden fick jag äntligen hem paketet idag. Ni kan tro att förväntningarna var höga. Men jag blev SÅ besviken. Kolla hur lampan ser ut i verkligheten (jag orkade inte ens montera ihop den klart när jag insåg eländet).

 

 

Ser ni sladden som hänger längs med hela lampfoten ända ner till golvet? Och sen kollar ni på produktbilderna igen. Ingen sladd där inte. Inget som kommer ut ur den där utstående delen där sladden kommer ut i verkligheten. Och nej, sladden går inte att få in i själva “röret”, så som det vanligtvis brukar vara på sådana här lampor och vilket jag såklart utgick från när jag såg produktbilderna.

 

 

Jag vet inte, men det ser ju ut som om man helt enkelt photoshoppat bort sladden! Verkligen vilseledande att sälja lampan med hjälp av de där bilderna för i verkligheten har vi nu en ful vit sladd som hänger längs hela lampfoten och förstör hela lampans utseende. Det blir självklart retur på den här, ingen fråga om saken. Men såå störande när jag äntligen hade hittat en lampa som var perfekt både i storlek och färg. Jakten får fortsätta då… Tipsa om ni sett något liknande, gärna i mässing och med vit glaskupa.

Det här är faktiskt första gången jag blir ordentligt besviken när jag handlat något via nätet. Visst har jag varit med om att kläder inte passat eller att jag inte gillat färgen på någon pryl, men det här är något helt annat. Att sudda ut en väldigt väsentlig del av produktens helhet på bilderna kan inte klassas som annat än falsk marknadsföring. Det är nog inte webbshopens fel, eftersom de använt tillverkarens egna produktbilder. Men tummen ner för att inte visa hur lampan ser ut på riktigt.

16 gillar
Lampor & ljus

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Satu
  6 september, 2018 at 17:15

  Men va?! Påriktit! Det där är ju inte ens samma lampa mer. Den där sladdenn hänger ju tillome framför lampen, int ens sådär någålunda ”snyggt” längs med foten? Jag skulle göra reklamation på det där, sådär får man ju inte göra reklam! De e ju som att sälja en svart väska med axelrem o när man får den har den röda handtag🙄

  • Reply
   Anna-Lena
   6 september, 2018 at 17:52

   Nä exakt! Jag tänkte först att det kanske går att fästa sladden på baksidan av lampan på nåt sätt, men det var ju omöjligt eftersom den hänger på framsidan. Skönt att någon annan också förstår min frustration! 😀 Jag skickade ett surt mejl till dem, ska bli väldigt intressant att läsa deras svar…

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.