Apelviken by Hanna Wendelbo

För er som inte gillar modeinläggen, så tänkte jag slänga in ett inredningsinlägg här emellan.

 

 

Igår lanserades nämligen Hanna Wendelbos tredje tapetkollektion för Midbec. Kollektionen går under namnet Apelviken och det är vackra mönster i ganska mjuka och dämpade färgkombinationer.

 

 

Blommönstren för tankarna lite till William Morris, men tycker man att blommor blir för maffigt, så finns det även mer nedtonade mönster.

 

 

Den här tapeten är nog min favorit av dem alla. Så härliga färger! Vill ni se mer av den kan jag tipsa om Att vara någons fru som tapetserat sin sons sovrum med den.

 

 

Så många fina bilder, så det är svårt att välja bort någon. Mönsterinspirationen är hämtad från allmogen i Dalarna och i Skåne.

 

Bilder: Midbec

 

16 gillar
Blommor Tapeter

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Annika
  7 oktober, 2018 at 08:31

  Härliga! Jag har precis köpt ett par William Morris tapeter till köket och spanar nu efter vad folk kan tänkas ha för gardiner till dem. I ditt inlägg är det tydligt – inga😊! Få se vad jag väljer. Har ett par mycket gamla spetsgardiner från min mommo som kanske sku passa.

  • Reply
   Anna-Lena
   7 oktober, 2018 at 09:28

   Hmm, jag skulle nog säga att man kan ha gardiner till tapeterna, men i så fall inga med mönster 🙂 Har man så där fina fönster som i inlägget kanske man inte vill gömma dem bakom gardiner, men har man mer “normala” fönster skulle jag nog satsa på enkla gardiner. Jag skulle plocka upp en färg ur tapeten (en färg som det inte finns så mycket av) och ha gardiner i den färgen. Har du en mörk tapet så plockar du en av de ljusare färgerna ur den. Är tapeten ljus så kan det vara snyggt med en mörkare gardin. Spetsgardiner kan funka, men de är förstås lite mönstrade i sig även om färgen är enhetlig. Spetsgardiner förstärker det romantiska och lantliga intrycket i kombination med en sån här tapet, så om det är den känslan du vill komma åt blir det nog bra.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.