Höstens modetrend #13 STÖVLAR

Ny dag – ny trend.

HÖSTTREND #13 STÖVLAR

Vad ska man ha på fötterna i höst och vinter då, undrar ni kanske? Där finns egentligen ganska många trender och valmöjligheter, men något som jag tycker mig se är stövlarnas comeback. Jag ser åtminstone allt fler stylingar med stövlar i höst än tidigare år. För ungefär 7-8 år sedan var det en given sak för mig att ha stövlar vintertid – endera ovanpå stuprörsjeansen eller i kombination med en knälång kjol. Jag trodde ALDRIG jag skulle tröttna på det, men helt plötsligt hade det gått en vinter utan att jag hade haft på mina stövlar en enda gång. Och så fortsatte det, så nu har jag nog inte använt stövlar på många år. Jag har dock sparat mina två favoriter i svart och konjaksbrunt, så kanske det är dags att plocka fram dem. Jag har stora problem med att hitta stövlar som passar, de är alltid alldeles för vida upptill och det ser verkligen inte klokt ut. Det beror inte på att mina ben skulle vara onormalt smala, utan jag antar att det hänger ihop med att jag har en stor skostorlek och då verkar det som om tillverkarna även antar att ens vader växer i omfång vartefter skostorleken ökar.

Tyvärr ser jag att stövelmodet á la 2018 verkar vara just vida och lite lösare stövlar, men det funkar absolut inte på mig – det ser ungefär ut som om jag stoppat ned benen i två stora, skrynkliga papperspåsar. Lårhöga stövlar har vi ju sett en del av de gångna åren – en modell jag personligen inte alls gillar – men den verkar envist hänga kvar ännu, även om det också finns många kortare stövlar nu. När det gäller mönster och färgskala så återspeglas höstens övriga mode väldigt bra även i stövelmodet, till exempel ser vi en del djurmönstrat och senapsgula nyanser.

 

STÖVLAR – hiss eller diss?

 

Bruna stövlar, H&M // Grå kortare stövlar, Duffy // Senapsgula stövlar, Zara // Vita stövlar, Zara // Leopardmönstrade stövlar, Nelly // Beige stövlar, Zara // Ormskinnsmönstrade stövlar, Zara // Svarta stövlar, Pier One // Vinröda stövlar, Zara

21 gillar
H&M mode Höstmode Höstnytt Mode Modekollen Skor Trender Trender 2018 Zara

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Sara
  13 oktober, 2018 at 20:26

  Alltså hiss! 🙂 fast jag har motsatt problem, med mindre skostorlek blir vaderna på stövlarna alltid så himla smala!

  • Reply
   Anna-Lena
   13 oktober, 2018 at 20:29

   Aha! Men då stämmer nog min teori att skaftvidden också hänger ihop med storleken. Det borde finnas olika breda skaft att välja mellan (det finns ju nog på vissa, men väldigt begränsat utbud).

 • Reply
  Karin
  13 oktober, 2018 at 21:33

  Jag måste tipsa om Duo Boots, bra kvalitet och man får välja storlek på vadomfånget. Har köpt 2 par stövlar därifrån, iofs nåt år sedan sist, men stövlarna håller ännu.

  • Reply
   Anna-Lena
   13 oktober, 2018 at 21:35

   Oj det låter definitivt som något jag måste kolla in! Tack för tipset 👍

 • Reply
  B-M
  15 oktober, 2018 at 18:34

  Gillar! Har även för jag för små fötter i förhållande till mina (tjocka) vader :D. Gillar stövlar som har en resår i skaftet sådär lagom diskret.

  • Reply
   Anna-Lena
   15 oktober, 2018 at 19:45

   Ja, resår är absolut ett plus!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.