Höstens modetrend #5 GULT

Ny dag – ny trend.

HÖSTTREND #5 GULT

Ingen höstlista utan gult! Det känns som om jag tjatat om senapsgult hela hösten när det gäller inredning och faktum är att det ser precis likadant ut på modefronten i år. Sällan brukar mode och inredning gå hand i hand på det här sättet – inredningsbranschen halkar vanligtvis lite efter modebranschen, där det går väldigt snabbt. Men i höst är alltså färgskalan väldigt lika både inom mode och inredning.

Många brukar tycka att gult är en svår färg. Men det finns faktiskt en gul nyans som passar alla, det gäller bara att hitta den som är rätt för just dig. Det finns kalla, ljusa nyanser och varmare, mer senapsgula och murriga nyanser. Själv gillar jag de varma nyanserna mer. Känner man att det är svårt att ha gult nära ansiktet, till exempel på en tröja, rekommenderar jag dig att testa gula byxor eller en kjol. Hamnar färgen längre bort från ansiktet så är frågan om “att passa i något” helt oväsentlig. Eller så kan du testa en övredel i svart med lite gult mönster i. Eller en accessoar, som till exempel en väska, halsduk eller ett bälte.

GULT – hiss eller diss?

Knytblus, H&M// Blommig kjol och jacka, Cubus // Randig skjorta, Gina Tricot // Bälte, H&M // Spetsblus, Cubus // Collegetröja med tryck och byxor, Gina Tricot// Ljusgul stickad tröja, Lindex // Mörkgul stickad tröja, H&M // Hårband, Glitter // Handväska, Lindex // Stickad mössa, Cubus

 

19 gillar
Blusar Byxor Cubus Gina Tricot H&M mode Höstmode Höstnytt Jackor & kappor Kjolar Lindex Mode Modekollen Trender Trender 2018 Tröjor Väskor

Du Kanske Också Gillar

3 Kommentarer

 • Reply
  Julia Holmqvist
  6 oktober, 2018 at 08:02

  HISS för gult! Men jag undviker att kombinera svart och gult däremot, tycker att kontrasten kan bli alldeles för stark (om man inte vill göra ett riktigt stort statement, eller klä sig i grafisk stil). Eller så känner jag mig som en geting haha! Marinblått och gult eller grått och gult i kombination är en favorit för hösten 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   6 oktober, 2018 at 15:21

   Och jag fullkomligt älskar kontraster i den stilen! 🙂 Marinblått kan jag också tänka mig, fast det blir lätt lite Sveriges flagga-varning på kombon blått och gult 🙂

 • Reply
  Cecilia
  22 november, 2019 at 00:59

  Absolut hiss! Dekänns som en härlig färg i höstmörkret!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.