Inredning: Du frågar – jag svarar

Jag får en hel del frågor om olika inredningsfunderingar och -problem via mejl, bloggen, Facebook, Instagram och Bloglovin’. Det är helt okej att ni fortsätter skicka in frågor på det sätt som passar er bäst, men jag tänkte också skapa ett frågeinlägg här på bloggen. I det här inläggets kommentarsfält kan du ställa inredningsrelaterade frågor när som helst  – idag, imorgon eller om ett år.

 

 

Jag svarar på frågorna vartefter jag hinner och enligt min förmåga. Ni får ha i åtanke att jag är en hobbyinredare utan inredningsutbildning, så jag lovar inte att jag kan besvara alla frågor. Men de som handlar om inredning, färg, form och estetik ska jag göra mitt bästa för att ge min åsikt kring. Jag har också lagt in en länk till det här inlägget i toppmenyn och i högerspalten (om ni läser på dator) för att ni enkelt ska hitta tillbaka hit och kunna ställa frågor även om ett eller två år.

Just nu har jag fått in frågor om tavlor till pojkrum och tips på snygga fönsterlampor, så de inläggen kommer så småningom. Har ni funderingar kring liknande saker – eller nåt helt annat – passa på och ställ din fråga här! Ibland kan svaret säkert dröja flera veckor, men jag hoppas ni har överseende med det. Svaren kommer alltså i separata inlägg, inte som direkt svar på din kommentar i det här inlägget.

Om du inte redan gillar bloggens Facebook-sida, så rekommenderar jag att du gör det nu. På det sättet missar du inte inlägget där jag besvarar just din fråga.

 

Bild: Jotex

18 gillar
Frågestund Läsarfrågor

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  N
  14 oktober, 2018 at 10:33

  Hur tycker du man ska tänka kring fondväggar, vilka väggar väljer man till fondväggar och blir det too much med en fondvägg i varje rum? Vi bygger nu och börjar vara dags för sådana val. Jag tänker mig vitmålade väggar och ljusgrå, målade fondväggar.

 • Reply
  Mamma D
  16 oktober, 2018 at 09:43

  Lampor. Dessa hopplösa lampor till alla olika rum med olika krav. Tex plafonder. Är inget stort fan av dom men nu måste vi ha en i ett rum (tjej 8,5år). Ingen som hänger lågt utan bara ska vara en snygg sak tätt mot taket. Helt hopplöst enligt mig, allt ratas (av mig då) eller så hänger dom för lågt ner. Och så fönsterlampor till vardagsrum, barnrum osv. Också hopplöst att kunna bestämma sig för stil och modell.

 • Reply
  Christina
  17 oktober, 2018 at 19:00

  Åh, så tacksam över ett inlägg kring fönsterlampor.. Jag funderar på modeller till köket men också till vardagsrummet. 🙂

 • Reply
  M
  29 oktober, 2018 at 20:52

  Hej Anna-Lena! Jag tycker det skulle vara roligt med tips på hur man kan skapa lite insynsskydd utan att helt täcka fönstren. I vårt vardagsrum har vi två stora fönster mot gatan som börjar i midjehöjd. Jag gillar ljusinsläppet och att se ut, men det är också lite skyltfönsterkänsla, speciellt när det är mörkt ute. Cafégardin i vardagsrummet låter inte så snyggt…

 • Reply
  Anonym
  3 november, 2018 at 20:59

  Gärna ett inlägg hur man kan inreda ett hemmakontor. 🙂 Är förstås olika för alla, men som för mig o säkert många andra så är de oftast småa, och dit ska rymmas bord, massa förvaring mm. Så tar gärna emot små tips, ex hur man förvarar snyggt, och vad man kan ha för hyllsystem/prydnader/lampa. Tack för super blogg, och att du tar dig tid för allt detta! 🙂

 • Reply
  Linda
  6 januari, 2019 at 19:53

  Hej! Jag skulle gärna höra hur ni gick tillväga då ni köpte soffa från Mio. Finns deras tygurval på nätet (hittar inget då jag söker) eller måste man personligen besöka deras affär för att ta del av det?

 • Reply
  Emilie
  24 januari, 2019 at 11:53

  Hej! Det här kanske inte helt är en inredningsfråga, men vi ska byta ytterdörr på vårt hus och jag funderar på vad man borde välja för färg. Vi har gult hus med vita fönster och knutar. Nu skulle jag vilja att dörren vid huvudingången (den som vi ska byta) skulle vara annan färg än de andra dörrarna för att sticka ut lite. Vad tror du om det här? Och vilken färg skulle passa? De andra dörrarna är vita. Har funderat på det här nu av och till en tid, så skulle vara roligt att höra någon annas åsikt 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.