Jotex jul 2018

Inlägget innehåller adlinks

“Mera julinspiration” var det någon som efterlyste (jag syftar på dig, Marie). Så vi kan väl ta en titt på årets julkollektion från Jotex, som de delat in i fem olika underkategorier. Stylingen känns inte speciellt traditionell även om vi hittar både stjärnor, ljus och mjuka filtar bland produkterna.

 

1. Conversation pieces

Ta ut svängarna med en riktig “conversation piece” – alltså en pryl som garanterat ger upphov till frågor och diskussioner under glöggminglet. Det kan till exempel vara en stor stjärna placerad på ett oväntat ställe, en otippad färgkombination eller en halvtokig julprydnad – kanske Kurt eller väggprydnaden Gösta?

 

2. Svart är det nya röda

Svart är årets uppstickare för dig som gillar mera trend och mindre tradition. Lite svärta bland julpyntet ger en coolare och modernare touch. Satsa till exempel på svarta ljusstakar om svart känns för hårt på väggar eller textilier.

 

3. Maxa julmyset

Kuddar, plädar, massor av ljus och varm choklad i favoritmuggen. Just nu är det väldigt mycket plädar i fuskpäls. Eller varför inte en julstrumpa i amerikansk stil – även den i mjuk fuskpäls.

 

4. Oväntad ljusmagi

Hemligheten ligger i upphängningen. Kombinera och mixa olika modeller, färger och storlekar. Glöm det där med en stjärna på rad i varje fönster, nu är det more is more som gäller. Häng dem i grupp på olika höjder. Eller byt ut taklampan mot en snygg stjärna under december! Där har du garanterat en conversation piece. I år syns de tredimensionella “Moravian stars” mer än någonsin (ni minns kanske att jag bloggat om dem för flera år sedan).

 

5. Lager på lager

Varför ha en duk när man kan ha två? Eller tre? Kombinera olika material för snyggast effekt – tung sammet, skir spets och skrynkligt linne. Köp tyger på metervara och låt dukarna hänga slarvigt och ända ner till golvet (men se till att man ändå kan sitta vid bordet utan problem).

 

Foto: Jotex

8 gillar
Inspiration Jotex Jul Julbelysning Julen 2018

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Caroline
  19 oktober, 2018 at 05:23

  Älskar hur jag får en känsla av Alice i underlandet av all ny inredning! Själv började jag ju inte pynta inför julen alls, innan jag träffade Fredrik. Även då också första gången jag började få uppleva att ha en riktig julgran i hemmet under julen.
  Blir spännande att se hur vi väljer att pynta huset denna jul, då det är helt andra dimensioner att arbeta med än vi hade i lilla lägenheten. Ska ta och visa ditt blogginlägg åt Fredrik och se om han gillar stilen lika mycket som jag. 😀

  • Reply
   Anna-Lena
   19 oktober, 2018 at 08:53

   Jaa, va spännande ni har som får pynta huset för första gången! Ska bli kul att se! Roligt att du gillade den här stilen – verkligen lite Alice i underlandet-feeling över bilderna 🙂

 • Reply
  Christina
  19 oktober, 2018 at 07:18

  Åh, nu blev jag sugen på att börja mysinreda för julen. 😀

  • Reply
   Anna-Lena
   19 oktober, 2018 at 08:52

   Ja, julmys är aldrig fel! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.