Stabil klädställning från Ziito

Inlägget är ett samarbete med Ziito

 

Jag tror inte jag har berättat om dagen när min garderob rasade ihop. Det var riktigt i slutet av sommarsemestern och jag hade just målat de sista penseldragen på väggen i tv-rummet. Det var den sista lediga lördagen och jag hann bara tänka “åh skönt, nu får jag äntligen sjunka ner i soffan resten av helgen”. Då hördes ett BRAK. Jag kunde snabbt lokalisera ljudet till vår walk in closet, där jag visste att Anders just hade gått in. Efter braket var det knäpptyst och jag hade ingen aning om vilken syn som skulle möta mig när jag äntligen hade sprungit de tio stegen in till rummet.

Som tur var hade varken han eller något fönster blivit skadade, men halva garderoben var däremot helt ihoprasad. Vi hade haft två aluminiumställningar med korgar och mellan dem hade vi en klädstång fastspänd. En klädstång som nog var menad att vara där, men den var kanske aningen för hårt belastad. Jag föredrar att hänga mina kläder framom att vika dem, vilket betyder att jag hade trängt in så mycket som möjligt på den där stången. Till slut blev det för tungt, aluminiumbenen på hyllorna bredvid segnade ihop och hela härligheten rasade.

 

 

Månaden som följde levde vi med klädkorgar utspridda på sovrumsgolvet medan jag febrilt sökt något mera hållbart alternativ för upphängning av mina kläder. Det hittade jag på Ziito, ett danskt företag som specialiserat sig på klädställningar i olika modeller och storlekar.

 

 

Stommen i deras klädställningar är gjord av extremt hållbara stålrör och det finns ingen maxbegränsning på hur mycket man kan hänga på dem. Den håller garanterat den mängd kläder som ryms på en ställning.

 

 

Man kan välja mellan 50, 100 och 150 cm breda ställningar. Man kan få med hjul eller utan hjul och även med hyllplan upptill, nertill eller bådadera. Alla olika kombinationer är möjliga – helt enligt vilka behov och preferenser man har. Det finns också olika typer av väggmonterade klädställningar.

 

 

Det finns dessutom tre olika metaller och tre träslag att välja mellan, så man kan väldigt långt skräddarsy sin egen klädställning.

 

 

Jag valde Black steel på stommen och Tré på hyllplanet och bredden 100 cm. Modellen heter Wood Top Shelf.

 

 

Det märks verkligen enormt stor skillnad i hållbarheten jämfört med min gamla klädstång. Här vågar jag lasta på hur mycket som helst utan att vara rädd för en kollaps (på bilderna har jag bara en del av de kläder jag normalt har där). Ziitos klädställningar används också i många butiker, på mässor och i olika showroom just för att de är så stabila och hållbara.

 

 

Ziito är som sagt ett danskt företag, som grundats av tre bröder. Affärsidén föddes när de insåg mängden av garderober och klädhängare som förstördes och slängdes eftersom de var för dåligt designade och för billigt tillverkade (yes, det låter ju bekant). Hållbarhet är en av grundpelarna i Ziitos strategi. Produkterna tillverkas i Danmark och man använder hållbara material som tall och stål. Produkterna har en garanti på 10 år och designen är tidlös, vilket också är hållbart i sig. Träytorna är behandlade med linolja, så inga kemikalier är inblandade i produktionen. Att de dessutom är snygga är ytterligare ett plus.

 

 

 

Jag är så glad över att äntligen ha en robust och stadig ställning för mina kläder. Inga mer korgar på sovrumsgolvet! Här hittar du alla klädställningar och här kan du följa Ziito på Instagram för lite mer garderobsinspiration.

 

24 gillar
Samarbete Walk in-closet

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.