Trendspaning: Torkade blommor

Det här inlägget hade jag egentligen tänkt skriva redan på vårvintern, men jag kom av mig av någon anledning. Men det var redan då som de torkade blommorna började smyga sig in bland trendfolket. Jag tangerade visserligen ämnet i inlägget om pampasgräs för ett tag sedan, men jag tycker att trenden med torkade växter förtjänar ett helt eget inlägg.

 

 

Själv har jag alltid gillat torkade växter och hemma hos oss finns olika kvistar i så gott som varje rum. Men det är knappt så man vågat yttra det tidigare, för många hyser en stark avsky för torkade blommor. Men har man inte gröna fingrar eller tycker att fredagsbuketten blir för dyr att inhandla varje vecka, så är väl torkade växter ett utmärkt alternativ kan jag tycka! Betydligt mer hållbart. Och kolla så snyggt det kan bli.

 

 

Dagens torkade växter ska absolut inte förknippas med 90-talets romantiska, torkade blomuppsättningar, utan nu är det rejäla kvistar som gäller. Kvistar och olika typer av gräs. Vill man hellre ha en blomma än en kvist så rekommenderar jag att torka en hortensiablomma, det fungerar utmärkt och den håller i många år. På hösten brukar jag knipsa av några kvistar av sommarhortensiorna och låta dem torka.

 

 

Vad säger du – är torkade växter något som kommer över din tröskel?

 

Foto: Jesper Florbrant för ESNY

29 gillar
Blommor Höstnytt Trender 2018

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Sandra N
  6 december, 2018 at 23:23

  Nu läser jag bakåt lite men kan inte låta bli att hålla med om att hortensia är en fantastisk blomma att torka! Framför allt den sorten som kallas hösthortensia och är lite murrigare i färgen. Jag lagade en krans av överbliven hösthortensia på jobbet, och det är minst en kund per dag som förundras över att den verkligen är torkad! SÅ bra håller sig färgen och formen!

  • Reply
   Anna-Lena
   6 december, 2018 at 23:39

   Kul att du kommenterar så mycket ikväll 😀 Ja, vissa av mina torkade hortensior är säkert 4-5 år gamla och är precis lika fina ännu. Så länge man inte råkar buffa i dem för hårt så de går sönder…

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.