Frida Ramstedt – Inredningslucka 2

Frida Ramstedt – kvinnan bakom inredningsbloggen Trendenser. Hon som har full koll på de senaste nyheterna inom inredningsbranschen, men samtidigt använder sin makt till att ifrågasätta slit-och-släng-kulturen och driva miljöfrågor via sina sociala medie-kanaler. Vinnare av Elle Decorations pris “Årets inredningsbloggare” år 2016 och just nu aktuell som finalist i motsvarande tävling “Årets influencer inom inredning 2019”. Här kan ni läsa mer om den och lägga en röst på er favorit. Frida skriver just nu på sin första bok, som jag tror kommer vara något helt nytt inom inredningsvärlden. Frida är en av de personer jag lärt känna genom vårt gemensamma inredningsintresse. Hon är en otroligt smart, klok, varm och jordnära person (f.d. Umeå-bo dessutom). För 1,5 år sedan hade jag den stora äran att bli inbjuden till hennes evenemang “Influencer meetup 2017” i Göteborg och jag fick även besöka hennes studio på Spinneriet. Drömmen! En resa jag minns tillbaka på med stor glädje (här kan ni läsa mer om den om ni vill).

Frida – du är en av Nordens största inredningsbloggare, men samtidigt är du ganska privat eftersom ditt eget hem sällan syns i din blogg. Vilka fördomar brukar folk ha om din inredningsstil?

 

 

FRIDA:
Det är nog två saker. 1) Att jag följer alla trender jag skriver om och att de bilder jag visar i min blogg representerar min personliga smak (den speglar ju snarare nutida uttryck och tonaliteten i olika pressbilder och Hemnet-bilder än vad jag tycker om privat).

 

 

2) Att mitt hem är svartvitt. Min fotostudio är ju det, av den enkla anledningen att man inte vill ha kulörta möbler, textilier, tavlor eller lampor där som kan skapa färgförskjutning eller metameri* i bilderna. Men mitt hem ser inte alls likadant ut som inredningen på Spinneriet. Visst har vi det ljust hemma, men trädslagen är nordiska och stilen är inte alls så hårt kontrastrik och grafisk som många tycks tro.

*metameri = två olika nyanser av en färg som ser identiska ut i ett ljus, men som skiljer sig markant från varandra i ett annat ljus.

 

 

Bilderna i det här inlägget är fotade av Frida hemma i hennes eget hus. Stilen är klassisk och hållbar både när det gäller material och formspråk – precis som det hon förespråkar i bloggen. Vill ni följa Frida på Instagram hittar ni henne här.

 

32 gillar
Hållbarhet Julkalender 2018 Kök Trendenser

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  Annika
  3 december, 2018 at 11:23

  Den runda grå hyllan (eller kanske fatet) med skruvtving under är rolig. Är den till salu någonstans?

  • Reply
   Anna-Lena
   4 december, 2018 at 19:35

   Det är den nog, men jag kommer inte för nåt i världen på vem som är tillverkaren just nu! Tyvärr. Testa att fråga i Fridas egen blogg.

  • Reply
   Frida
   6 december, 2018 at 11:01

   Hej Annika, den runda hyllan finns att köpa på Designtorget. Den heter Clamp tray.

  • Reply
   Carl
   6 december, 2018 at 23:19

   Finns på designtorget 🙂

 • Reply
  Anna
  4 december, 2018 at 21:06

  Jag råkar ha koll på brickbordet – har länge suktat efter det, men inte blivit av att köpa än
  https://www.designtorget.se/bricka-clamp-tray-antracit-stor

  • Reply
   Anna-Lena
   4 december, 2018 at 21:22

   Perfekt! Tack för hjälpen 😀

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.