Jennifer Carp – Inredningslucka 1

Lucka 1 – äntligen dags! När jag började fundera vilka personer jag ville ha med i min kalender var Jennifer Carp en av de första jag tänkte på. Jag lärde känna Jennifer på Sevendays-tiden för några år sedan och jag minns att jag imponerades av hennes kloka tankar på en av våra sommarfester på Faros. Jag är en kläd- och prylälskare medan hon är minimalisten som skalat bort allt onödigt både när det gäller kläder och inredning – och vi hade så intressanta diskussioner om det här. Hon är en sådan människa som känns betydligt äldre än hon är – på ett bra sätt alltså. Just nu följer jag lite avundsjukt hennes äventyr på Bali via Instagram.

 

Jennifer – du är minimalisten som valt bort alla prylar förutom det allra nödvändigaste. Hur gör man om man vill gå mer mot det minimalistiska hållet – var börjar man? Och är den minimalistiska stilen något som passar alla, även sådana som jag som är väldigt svag för vackra prylar?

 

JENNIFER:
Det finns, enligt mig, inga rätt eller fel när det gäller minimalism – det är en individuell livsstil som är olika för alla, men minimalism går ut på att man endast behåller det man faktiskt behöver eller det som adderar värde till ditt liv. Om man vill börja leva minimalistiskt tycker jag att man ska söka upp inspirationskällor för att få idéer och hålla sig motiverad att fortsätta, det är ju annars väldigt lätt att falla offer för all reklam som uppmuntrar onödig konsumtion.

 

 

Jag började med att göra mig av med onödiga plagg – söndriga, onödiga, urvuxna och ”fula” kläder jag helt enkelt tröttnat på. Man kan reparera, sälja, slänga eller donera. Efter garderoben fortsatte jag med köket – där gjorde jag mig av med dubbletter (för jag behöver inte två, tre likadana soppslevar och två stavmixrar då jag aldrig gör soppa och har slarvat bort vissa delar av stavmixern).

 

 

Jag fortsatte genom varje del och varje litet hörn av min lägenhet med att ”down-size:a” och ”declutter” mitt liv. Förutom att det är en väldigt terapeutisk känsla och ger ett fantastiskt lugn när man gör sig av med saker, är det också väldigt praktiskt när man vill flytta, möblera om eller städa.

 

 

Jag skulle påstå att minimalism passar alla! Du ska självklart inte slänga sånt som faktiskt adderar värde till ditt liv, så om du verkligen älskar frimärken, släng inte bort din frimärkessamling. Minimalism ska ta bort det onödiga för att ge plats åt det som spelar roll, oavsett om det är hobbyer, familj, relationer eller frimärkessamlingar.

Vill ni läsa mer om ämnet kan jag tips om den här artikeln om Jennifer.

Foto: Jennifer Carp

22 gillar
Jul Julen 2018 Julkalender 2018 Minimalism

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Marias Memoarer
  1 december, 2018 at 16:07

  Jätteintressant! Jag försökte tänka lite mer i de banorna när jag flyttade till nuvarande lägenhet. Visst är jag svag för vackra saker, men jag försöker tänka till lite mer och har det inte lika plåttrigt som innan. Speciellt sovrummet vill jag hålla enkelt och harmoniskt 😊

  • Reply
   Anna-Lena
   2 december, 2018 at 00:29

   Ja, det är verkligen en intressant tanke när man börjar fundera vad man PÅ RIKTIGT behöver. För mig är det dock lite så att FÖR avskalat och sparsmakat leder till oro och obalans i min hjärna, medan ett harmoniskt och välbalanserat stilleben av prylar får mig att må bra. Vet inte om man då kan säga att man “behöver” de prylarna…svårt det där.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.